Inzake Kunst
Image default
Aanbiedingen

Bedrijfsfotografie

Zoekt u een veelzijdig bedrijfsfotograaf in de regio Zwolle – Raalte?

Dan ligt STUDIOVHF in Heino mooi centraal in het midden! Fotograaf Raalte verzorgt de fotografie voor veel Sallandse bedrijven en diverse lokale uitgaven. Op locatie maken wij zakelijke portretten, profielfoto’s voor social media, intereieurfotografie en foto’s van het pand, de logistiek en het productieproces. In de studio verzorgen we ook de fotografie van producten.

(Interieurfoto uit een bedrijfsreportage voor Bloembinderij Ben Stempher te Deventer)

Bedrijfsfotografie Raalte

In en rondom Raalte verzorgen wij bedrijfsfotografie voor een grote diversieteit aan bedrijven, zoals bovenstaande bloemenzaak, horeca, winkels en kantoren. Het woord bedrijfsfotografie is een veelomvattend begrip ingegeven door de markt. De term wordt in de fotografie wereld eigenlijk alleen gebruikt om aan te sluiten bij de doelgroep. Bedrijfsfotografie kan immers uit velen soorten fotografische disciplines bestaan zoals: portretfotografie (zowel zakelijk als redactioneel), vastgoedfotografie, interieurfotografie en reclamefotografie. Bedrijven zelf, zoeken veelal binnen hun eigen zakelijke netwerk naar een fotograaf en hopen dan dat het goed komt. Reclamebureau’s weten dat niet iedere fotograaf alle disciplines even goed beheerst en hebben een scala aan fotografen in hun portfolio zitten. Allen met verschillende werkwijzen, tarieven etc. 

(Interieurfotografie Kwintijn Raalte)

Wat dat betreft onderscheid STUDIOVHF zich door zijn veelzijdige fotografische dienstverlening zonder gemiddeld te zijn. 

Productfotografie Zwolle

STUDIOVHF fotografeerde begin jaren negentig al producten zoals kleding en tapijt voor een aantal opdrachtgevers in de regio Zwolle. Net met de fotostudio net even buiten Zwolle zijn die activiteiten aanzienlijk uitgebreid. Er wordt nog steeds kleding gefotografeerd, maar nu ook meubilair, onderdelen, electronische apparatuur en interieur accessoires. De kleding kan zowel op paspoppen of bustes worden gefotografeerd, maar natuurlijk ook op echte modellen. Voor dat doel is er een aparte kleedkamer aanwezig met ruimte voor hairstyling en visagie. Bij de fotografie van rechthoekige producten waarbij 3 zijdes weergegeven moeten worden is het belangrijk dat de verticale lijnen verticaal blijven en dat de lengte/breedte/diepte verhoudingen overeen komen met de werkelijkheid. Hier komt het fotograferen van interieurs, vastgoed en product weer heel erg dicht bij elkaar qua gebruik van optische onthoekingstechnieken en verlegging van scherptevlakken.

Bedrijfsfotografie?

Tja, wat is nu bedrijfsfotografie. Als u zich een voorstelling heeft gemaakt van wat u wilt in uw bedrijfsreportage, kunnen wij met u in overleg zodat product en prijs van onze fotografie aansluiten bij uw verwachtingen.