Inzake Kunst
Image default
Aanbiedingen

Een ervaren zedenadvocaat kent alle mogelijkheden om uw proces te vergemakkelijken

Zedendelicten zijn erg gevoelige kwesties. Ze gebeuren meestal achter gesloten deuren of in een andere situatie waarbij niemand anders aanwezig is. Vaak is er ook sprake van een ongelijke machtsverhouding tussen het slachtoffer en de dader. Daardoor worden zedenzaken anders behandeld door de politie en de rechtbank. Bij de politie wordt altijd uitgegaan van de juistheid van de aangifte van een zedendelict en voor de rechtbank kan gering bewijs al tot een veroordeling leiden. Daarom is het uiterst belangrijk dat u direct een professionele zedenadvocaat inschakelt als u een uitnodiging ontvangt om te worden gehoord – een zogenoemde ontbiedingsbrief.

Stap 1: beroep u op uw zwijgrecht

Bij advocatenkantoor De Strafpleiters werken twee advocaten die veel ervaring hebben met zedenzaken. Zij raden u aan om u te beroepen op uw zwijgrecht tot u met één van hen contact heeft gehad. Praat ook niet met vrienden, kennissen of familie over hetgeen waarvan u beschuldigd wordt. Het is zeker geen goed idee om zonder zedenadvocaat naar het verhoor bij de politie te gaan, want het kan zijn dat u daar iets zegt dat het bewijs tegen u ondersteunt, zelfs als u onschuldig bent. Een professionele zedenadvocaat helpt u middels beroepservaring en kennis van het rechtssysteem om deze gevoelige kwestie zo goed mogelijk aan te gaan.

Het verhoor en de rechtszaak

De zedenadvocaat van De Strafpleiters helpt u bij de voorbereiding op het verhoor bij de politie en zal daar ook aanwezig zijn om u te ondersteunen. Als uw zaak daarna voor de rechter moet komen, kunt u ook rekenen op professionele hulp bij dit proces. Uw zedenadvocaat weet hoe het bewijs dat tegen u opgevoerd wordt onbetrouwbaar kan worden bevonden en hoe het beste om kan worden gegaan met het taakstrafverbod. Sinds 2012 geldt dat de rechter een onvoorwaardelijke gevangenisstraf moet opleggen als de dader van een zedendelict schuldig wordt bevonden. Uw advocaat is bekend met alle verweren die aangevoerd kunnen worden om deze regel te omzeilen.

https://destrafpleiters.nl/