Inzake Kunst
Image default
Aanbiedingen

Fashion & Faces kunstfotografie, emotie en cultuur

Portretten zijn in de kunst vrij normaal. Waar vroeger echter een portret voor een bepaald persoon werd gemaakt gaat het in de moderne kunst, en met name in de Fashion & Faces kunstfotografie om de uitdrukking of de emotie in het gezicht.

Fashion & Faces kunst fotografie

Een gezicht kan verschillende emoties uitdrukken: stoer, verlegen, angst, onverschilligheid enz. enz. Er zijn echter ook gezichten die iedereen herkent. Dit zijn de gezichten van bijvoorbeeld Hollywood filmsterren, sporthelden of zangers en zangeressen. Daarnaast staat fashion. Sommige kledingstukken kunnen je ook meer vertellen over de persoon, bijvoorbeeld: een smoking, een Indianentooi, traditionele Afrikaanse kleding of Eskimo kleding.

Stijl en kleur

In moderne fotografie kan je veel stijlen en thema’s verwerken. Zo kunnen foto’s worden gemanipuleerd om bepaalde kleureffecten te krijgen. Kunst en met name fotografie kan een kamer een thema of emotie geven. Een schaars geklede dame is bijvoorbeeld zeer geschikt voor de slaapkamer en iets minder voor de woonkamer. Hoewel het daar ook niet zou misstaan. De foto’s zijn te verkrijgen in zwart en wit of veel kleuren (zowel felle kleuren als zachte pastel kleuren). Het is aan de persoon zelf waar de foto het beste tot zijn recht komt.

Kunst is persoonlijk

Veel mensen vragen zich af wat goed staat in hun woning. Dit is echter moeilijk te zeggen. Kunst kan namelijk heel persoonlijk zijn. Bij gezichten en mode gaat het voornamelijk om de emotie die het gezicht uitstraalt. Wat de één een mooi schilderij vindt, is voor een ander niet veelzeggend. Omdat de Fashion & Faces kunstfotografie soms heftige kleuren of moderne kleding bevatten past het voor veel mensen in een moderne inrichting van het huis. De zwart en wit foto’s passen ook wel in een klassieke inrichting.

Fashion & Faces kunst fotografie draait om gezichten en kleding. Zowel gezichten als kleding kunnen iets zeggen. Vaak geeft het gezicht een emotie weer terwijl de kleding vaak iets weggeeft van de culturele achtergrond. Deze fotografie bevat veel sub categorieën zoals: Hollywood’, cultuur en schaars gekleed. Kunst is voor iedereen verschillend. Wat de één mooi vindt, is voor een ander niet mooi.