Inzake Kunst
Image default
Aanbiedingen

Hoe zorgt u voor een grondige schoonmaak van uw kantoor?

Het schoonhouden van het kantoor is een van de belangrijkste taken voor elke kantoormanager. Het is essentieel om de werknemers veilig, gezond en productief te houden. Maar als het gaat om het schoonmaken van een druk kantoor, waar moet u dan op letten? Laten we in dit blogartikel eens kijken naar de belangrijkste elementen van een effectieve schoonmaakroutine op kantoor.

 

Aanraakgevoelige oppervlakken

Oppervlakken die veel worden aangeraakt – zoals aanrechten, bureaus, deurknoppen en telefoons – behoren tot de vuilste plekken in een kantoorruimte. Deze plekken moeten dagelijks worden schoongemaakt met desinfecterende doekjes of sprays. Als er grote oppervlakken zijn, zoals vergadertafels of muren van hokjes die vaak worden aangeraakt, moeten deze ook regelmatig worden schoongemaakt met een desinfecterend middel.

 

Vloeren en tapijten

De vloeren en tapijten in een kantoor kunnen snel vuil en stof verzamelen. Om ervoor te zorgen dat deze ruimtes schoon en hygiënisch blijven voor de werknemers, is het belangrijk om ze regelmatig te stofzuigen (ten minste eenmaal per week). Bovendien moeten tapijten om de paar maanden professioneel worden gereinigd om ingebedde vuildeeltjes te verwijderen die met een gewone stofzuiger niet worden opgepikt.

 

Gemeenschappelijke ruimtes

Gemeenschappelijke ruimten zoals badkamers en pauzeruimten moeten elke dag grondig worden gereinigd met hoogwaardige reinigingsmiddelen die speciaal voor deze ruimten zijn ontworpen. Dit omvat het schoonvegen van werkbladen en gootstenen met een antibacteriële reiniger; het schrobben van toilettenen urinoirs; het vegen en dweilen van vloeren; het legen van vuilnisbakken; het bijvullen van badkamerbenodigdheden zoals rollen toiletpapier; en het bijvullen van papieren handdoeken in dispensers. Deze ruimtes moeten altijd sprankelend schoon worden gehouden!

 

Tijd om de handen uit de mouwen te steken

Het schoonmaken van een kantoor is geen kleine taak, maar wel essentieel om uw werknemers te beschermen tegen ziektekiemen en bacteriën. Wanneer u het kantoor schoonmaakt, moet u speciale aandacht besteden aan oppervlakken die veel worden aangeraakt, zoals deurknoppen en bureaus. Ook vloeren moeten regelmatig worden gestofzuigd om ze vrij te houden van vuil en stofdeeltjes. Tot slot moeten gemeenschappelijke ruimten zoals toiletruimtes en kantines genoeg aandacht krijgen. Behoeft u hulp bij dit soort taken? Neem dan contact op met EW Facility Services!

 

https://www.ew.nl/