Inzake Kunst
Image default
Aanbiedingen

Kunst, dood & afscheid

Grafkunst in de Tour of Art in Flevoland

Jaarlijks vindt in Flevoland de Tour of Art plaats. Uniek is dat in deze atelierroute ook een crematorium en uitvaartcentrum is opgenomen. Het Yarden Crematorium Ölandhorst opent zijn deuren voor geïnteresseerden en grafkunstenaars tonen er hun werk. Werk dat gerelateerd is aan afscheid nemen en dood.

Grafkunstenaars tonen er bijzondere kunst, grafmonumenten, fotocollages, rouwsieraden, bijzondere rituelen, bijzondere urnen en gedichten voor op rouwkaarten.

Tijdens de open dag kunt een gratis rondleiding krijgen en vragen stellen. Verder is er levende muziek en worden gedichten voor gedragen. Kom kijken, luisteren en stel al uw vragen. U bent van harte welkom.

Kunstenaar en graf

Een van de grafkunstenaars is Jeroen Stok die tijdens deze Tour of Art zijn grafkunst, grafmonumenten van RVS en glas toont.

Jeroen Stok ontwerp samen met nabestaanden memorabele en persoonlijke grafmonumenten van niet alledaagse materialen als Inox, cortenstaal en glas. Het proces van ontwerp, uitvoering en plaatsing met nabestaanden legt hij vast in boekje dat alleen voor de nabestaanden is bedoeld. Het grafmonument is eigenlijk een kunstwerk – vandaar de naam grafkunst.

Sponsor Yarden 

De eigenaar Yarden is een van de hoofdsponsors van deze kunstroute. Yarden kent u vast wel. Onlangs was de uitvaartorganisatie nog in het nieuws vanwege het verhogen van de premies. Yarden is een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland. Yarden beheert een groot aantal uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen. Over het hele land zijn uitvaartverzorgers van Yarden te vinden en Yarden heeft daarmee een landelijke dekking. Yarden heeft de laatste jaren steeds meer last van uitvaartverzorgers die op eigen houtje opereren. Vaak verzorgen die een persoonlijkere uitvaart dan de grotere uitvaartorganisaties kunnen aanbieden. De Vereniging Yarden heeft een miljoen leden en opereert zonder winstoogmerk. Yarden zegt een goede uitvaart voor iedereen betaalbaar te willen maken: “Want een goed afscheid helpt je verder”. Let op! De kunstenaars exposeren in het crematorium alleen op zondag hun werk. Op zaterdag doet het Ölandhorst gewoon als crematorium dienst.

 

Memorabel Afscheidsmonumenten

Jeroen Stok presenteert zijn persoonlijke grafmonumenten via Memorabel Afscheidsmonumenten. Hiermee helpt hij nabestaanden met het vinden van persoonlijke gedenktekens. Grafkunst van materialen als RVS, glas en cortenstaal. Alle grafmonumenten gemaakt door Memorabel Afscheidsmonumenten zijn eenmalig en altijd uniek. Alle monumenten worden in Nederland gefabriceerd door vakmensen met liefde voor hun vak. De nabestaanden zijn van harte welkom om tussendoor een kijkje te komen nemen. Plaatsing van het monument gebeurt samen met nabestaanden.

Jeroen Stok 
Memorabel Afscheidsmonumenten 
Moezelstraat 72 
8226 LB Lelystad 
www.memorabel.nl/
info@memorabel.nl 
06-49 351 338

 

 

 

#grafsteen, #graf, #grafzerk, #begraafplaats, #kerkhof, #uitvaart

 

https://www.memorabel.nl/stijl/modern-eigentijds/