Inzake Kunst
Image default
Beauty en verzorging

De wetenschap achter TKTX verdovende crème: Hoe werken de actieve ingrediënten?

TKTX verdovende crème is een populaire keuze voor mensen die tijdelijke verdoving willen ervaren tijdens procedures zoals tatoeages, laserontharing of cosmetische ingrepen. Maar hoe werken de actieve ingrediënten in deze crème om het gevoel van pijn te verminderen? In deze blogpost duiken we in de wetenschap achter TKTX verdovende crème en leggen we uit hoe de actieve ingrediënten werken om verdoving te bieden.

De rol van lidocaïne

Een van de belangrijkste actieve ingrediënten in verdovende crème is lidocaïne. Lidocaïne behoort tot de klasse van lokale anesthetica en werkt door het blokkeren van de zenuwsignalen in de huid. Het verstoort de overdracht van zenuwimpulsen naar de hersenen, waardoor het gevoel van pijn wordt verminderd of geblokkeerd. Net als bij TKTX verdovende crème bevat Bepanthen ook lidocaïne. U kunt dus ook bepanthen verdovende creme kopen als verdovende crème. 

Tetracaine als verdovingsmiddel

Naast lidocaïne bevat TKTX verdovende crème ook tetracaine. Tetracaine is een andere lokale verdovingsstof die wordt gebruikt om de huid te verdoven. Het werkt door de zenuwsignalen te blokkeren en de gevoeligheid van de zenuwuiteinden te verminderen, waardoor de pijnrespons wordt verzwakt.

Epinefrine voor vasoconstrictie

Sommige varianten van TKTX verdovende crème bevatten ook epinefrine, ook wel bekend als adrenaline. Epinefrine heeft verschillende effecten, waaronder vasoconstrictie, wat betekent dat het de bloedvaten vernauwt. Door de bloedvaten te vernauwen, vermindert epinefrine de bloedstroom naar het gebied waar de crème is aangebracht. Dit vermindert de absorptie van de verdovende stoffen en verlengt de werking van de crème.

De werking van de crème

Wanneer TKTX verdovende crème wordt aangebracht op de huid, dringen de actieve ingrediënten door de huidlagen en bereiken ze de zenuwuiteinden. Lidocaïne en tetracaine blokkeren de zenuwsignalen, waardoor de pijn wordt verminderd of geblokkeerd. Epinefrine helpt bij het verlengen van de werking van de crème door de bloedstroom te verminderen en de absorptie van de verdovende stoffen te beperken.

TKTX verdovende crème maakt gebruik van de wetenschap achter lokale anesthetica, zoals lidocaïne en tetracaine, om tijdelijke verdoving te bieden tijdens verschillende procedures. Deze actieve ingrediënten blokkeren de zenuwsignalen en verminderen de gevoeligheid van de huid, waardoor het gevoel van pijn wordt verminderd. Met toevoeging van epinefrine kan de werking van de crème worden verlengd. Het is belangrijk om TKTX verdovende crème te gebruiken zoals voorgeschreven en de instructies op te volgen voor een veilig en effectief gebruik. Raadpleeg altijd een professional voordat je verdovende crème gebruikt voor een procedure.