Bedrijven

Wat doet EMDR in Apeldoorn?

Inzakekunst

Het is om te beginnen niet echt duidelijk hoe dat volledig te werk gaat. Maar in Apeldoorn hebben er aardig wat mensen er baat bij. Daarom worden onze diensten warm aanbevolen. De wetenschap neemt aan dat door de auditieve of visuele stimulatie het werkgeheugen in de hersenen als het ware “overbelast” wordt, waardoor “vergeten” wordt gestimuleerd.door de bilaterale stimulatie de linker- en rechterhersenhelft optimaal met elkaar gaan samenwerken waardoor verwerking kan plaatsvinden. EMDR in Apeldoorn combineer ik met andere therapievormen zoals hypnotherapie en kort oplossingsgerichte psychotherapie. In mijn publicatie “De angstige docent” .

Op welke manier kun je het trauma verwerken?

In EMDR Apeldoorn hebben we een speciale manier ontwikkeld om daar het beste uit te halen. We maken gebruik van EMDR gecombineerd met hypnotherapie en EFT (Emotional Freedom Techniques).EFT wordt ook wel de Tearless Trauma Technique genoemd. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat gevoelens je overspoelen en de sessies te heftig voor je zullen zijn. Voor de behandeling van angst, trauma en verlies komen mensen van ver buiten Apeldoorn naar ons praktijk. Zoals u leest staan we voor veel open en kunnen u bijstaan met elk traumatische ervaringen die u opgedaan heeft. EMDR in Apeldoorn is gewoon de beste plaats voor de juiste behandeling.

Nieuwsgierig geworden naar onze behandelingen?

Breng een bezoekje aan onze website. U krijgt daar de basis informatie die we aan te bieden hebben. Waar we open voor staan en wat u van ons kunt verwachten. EMDR in Apeldoorn weet waar die voor staat en u kunt ook verwachten dat u geholpen van ons terug verteld.Published: juli 8, 2021

4-kleuren persoonlijkheidstest

De 4-kleuren persoonlijkheidstest (The Bridge Personality) geeft met behulp van een eenvoudige en aansprekende kleurentaal inzicht in gedragsvoorkeuren en biedt concrete handvatten voor de ontwikkeling van de persoonlijke effectiviteit. Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich. De combinatie van de 4 kleuren beschrijft de unieke persoonlijkheid van medewerkers of kandidaten.

4-kleurentaal zonder oordeel

De 4 kleuren geven een op prettige manier inzicht in de eigen reacties en gedrag en helpen te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien. Bovendien zijn ze makkelijk te onthouden en zorgen ze er bij conflicten voor dat het gesprek niet te persoonlijk of onprettig wordt. Een kleur bevat ook geen oordeel. ‘Ik bespeur veel Rood op een slechte dag’ klinkt heel wat leuker dan: ‘wat doe je drammerig en dominant vandaag’.

Iedereen gebruikt in meer of mindere mate alle 4 de kleuren, maar hoeveel van een bepaalde kleur we gebruiken verschilt: we hebben allemaal onze eigen unieke kleurenmix. Afhankelijk van de situatie kan die volgorde veranderen. Ook gebruikt iedereen de kleuren met een andere intensiteit. Twee mensen kunnen precies dezelfde kleurenvolgorde hebben. Maar als de één bijvoorbeeld een 63% voorkeur voor Blauw heeft, en de ander ‘slechts’ een 51% voorkeur, zullen ze toch ander gedrag laten zien.

 

 

 

Hoe werkt het?

De 4 kleuren van The Bridge Personality worden gemeten via een uitgebreide online vragenlijst. Deze bestaat uit 240 vragen die de deelnemer in eigen tijd en tempo invult. Deze slimme test zorgt ervoor dat de kandidaat altijd vragen krijgt die voor hem/haar het meest relevant zijn.

Een ‘slimme test’ dus geen sociaal wenselijke voorkeurskleur

Omdat kandidaten 4-kleurentesten vaak proberen te ‘sturen’ of sociaal wenselijk proberen in te vullen, maakt The Bridge Personality maakt gebruik van algoritmes die de vragen in de test aanpassen. Hierdoor is deze test niet te sturen en krijgt de kandidaat een zeer betrouwbaar beeld van de voorkeurskleur.

Het 4-kleurenrapport

Het invullen van deze 4-kleuren persoonlijkheidstest resulteert in een een uniek persoonlijk 4-kleurenrapport Het rapport geeft met behulp van het makkelijke en toegankelijke 4-kleurenmodel (blauw, groen, rood en geel) inzicht in gedragsvoorkeuren en biedt concrete tools voor de ontwikkeling van werkprestaties op individueel, team- en organisatieniveau.

Het 4-kleurenrapport kijkt niet alleen naar de 4 kleurenvoorkeuren maar geeft ook een mooi kleurenwiel met daarin de 72 verschillende wielposities.

Ook geschikt voor teams: het teamrapport

The Bridge Personality is ook te gebruiken voor teams, hiervoor is een teamrapport beschikbaar. In dit teamrapport worden de kleurenvoorkeuren van de teamleden ingedeeld in de 72 verschillende wielposities van het kleurenwiel.

Bestellen

 • Je kunt bij TestGroup een 4-kleuren persoonlijkheidstest (The Bridge Personality) voor je kandidaat of medewerker bestellen;
 • Geen verplichte training nodig;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Wij zetten The Bridge Personality dezelfde dag nog voor je kandidaat klaar;
 • Je kandidaat vult de test in;
 • Indien gewenst kun je na afloop even met een TestGroup-consultant telefonisch door de rapporten gaan;
 • Grote afname? Neem dan een eigen account op het Bridge Assessment platform.

Kenmerken

 • Fraai en uitgebreid persoonlijkheidsrapport;
 • Perfect voor teams: er is ook een teamrapport beschikbaar;
 • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans;
 • Te gebruiken als maatwerkrapport: selecteer zelf de gewenste competenties;
 • Persoonlijke suggesties voor ontwikkeling;
 • Inzicht in de managementstijl en samenwerkingsstijl;
 • Ontwikkelen van interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden;
 • Versterk de samenwerking met collega’s.
https://www.testgroup.nl/4-kleuren-persoonlijkheidstest/

Published: juli 1, 2021

Besteed schoonmaak uit aan het schoonmaakbedrijf uit Rotterdam

Inzakekunst

Het maakt niet uit wat voor bedrijf je heb, voor ieder bedrijf is het belangrijk dat het bedrijf of de werkplek er elke dag weer schoon en hygiënisch bij staat. Je klanten, bezoekers of werknemers zullen het aangenamer vinden om er te zijn of langs te komen en het geeft een fijn gevoel. Het lijkt misschien makkelijk om het bedrijf zelf schoon te houden, maar er zijn ook specialistische reinigingen nodig die je zelf niet kunt uitvoeren. Hiervoor kun je het schoonmaakbedrijf uit Rotterdam inhuren. Neem een kijkje op de website of neem contact op en kijk waarmee zij jouw bedrijf kunnen helpen. 

Verschillende bedrijven en schoonmaak

Voor ieder bedrijf is een ander soort schoonmaak nodig en dat heeft specialisten nodig. Een school heeft bijvoorbeeld weer een hele andere schoonmaak nodig dan bijvoorbeeld een restaurant. Een school heeft vaak veel computers met toetsenborden. De toetsenborden moeten op een speciale manier schoongemaakt worden en alleen een specialist weet hoe dit moet. In het toetsenbord vallen namelijk veel stofjes, kruimels of andere vuiltjes die bij een mens of de ruimte vandaan komt. Wanneer dit niet schoongemaakt word, kan het toetsenbord kapot gaan. Dit brengt weer exra kosten met zich mee, die niet hadden gehoeven als er onderhoud in gepleegd zou zijn. 

Een restaurant heeft veel kook apparatuur wat ook schoongemaakt moet worden. De keukens hebben ook bepaalde hygiëne voorwaarde waar iedere keuken zich aan moet houden, helaas gebeurt dit niet overal. Een keuken met kookstellen of koelkasten enzovoort waar etensresten tussen kunnen vallen of achter kunnen vallen, moeten eens in de zoveel tijd op een speciale manier schoongemaakt worden. Hiervoor kun je Blinkt Facilities inschakelen. Zij hebben een team van specialisten die precies weten hoe ze met het apparatuur om moeten gaan en hoe ze dit schoon krijgen. 

Blinkt Facilities heeft een passie voor schoonmaak!

 

Published: juni 25, 2021

Goede acupunctuur in Swalmen gezocht?

Inzakekunst

Ben jij op zoek naar een praktijk in de omgeving van Swalmen waar jij terecht kan voor een goede acupunctuur behandeling? Dan ben je hier op de juiste plek terecht gekomen. Dit praktijk in deze omgeving heeft namelijk al jarenlang ervaring op het gebied van klachten verhelpen door middel van fijne acupunctuur in Swalmen, en kan ook jou daarom zeker weten goed gaan helpen. In de omgeving van Swalmen staan ze daarom ook zeker weten erg hoog aangeschreven. Wacht daarom ook niet langer met het contact opnemen met dit praktijk om de mogelijkheden te gaan bespreken voor jouw eigen behandelingen met een acupuncturist.

Klachten

Als jij last hebt van lichamelijke klachten, zijn er tegenwoordig heel veel behandelingen die je kunt boeken om dit te gaan verminderen. Zo is acupunctuur daar ook deel van. Bij dit praktijk in de omgeving van Swalmen kun je terecht bij een ervaren acupuncturist die jou gaat helpen met het verminderen of helemaal oplossen van jouw huidige klachten. Doordat zij voor de acupunctuur behandeling eerst kijken naar waar de pijn vandaan komt, kunnen zij gericht aan het werk gaan. Maak daarom ook zeker snel jouw eigen afspraak met een acupuncturist van dit praktijk in de omgeving van Swalmen en neem telefonisch contact op!

Werkwijze

Als jij ervoor kiest om acupunctuur te gaan nemen bij dit praktijk in de omgeving van Swalmen, zal jij er zeker weten geen seconde spijt van gaan krijgen. Zij hebben door de jaren heen alle beste werkwijzen kunnen bestuderen, waardoor acupunctuur van dit praktijk in de omgeving van Swalmen zeker weten een echte aanrader is. Op de website van dit praktijk in Swalmen kun jij je alvast inlezen over de verschillende lichamelijke klachten dat acupunctuur zou kunnen oplossen voor jou. Zie jij jouw klacht er tussen staan? Maak dan zeker direct een afspraak voor jouw eigen behandelingen!Published: juni 3, 2021

Adviesbureau Sociaal Domein voor dataverzameling, analyse en advies

Inzakekunst

Heden ten dage vormt data-analyse een steeds belangrijker onderdeel in ‘goed bestuur’ van publieke organisaties. Beschikken over de juiste data leidt tot betere resultaten voor de samenleving en door middel van data analyse kunt u beslissingen mede baseren op kennis, gewonnen uit feiten. Deze kennis is bedoeld om kosten te verlagen, omzetten te verhogen, processen te verbeteren en kwaliteit van diensten te verhogen. De professionele data analisten van Adviesbureau Sociaal Domein helpen publieke organisaties met het verzamelen en analyseren van actuele en bruikbare data. Op basis van deze data kunnen de juiste beslissingen gemaakt worden. Adviesbureau Sociaal Domein beschikt over dé expertise en vaardigheden om uw behoeften op het gebied van data te begrijpen.

Hoe verzamelt Adviesbureau Sociaal Domein data?

Met gebruikmaking van meerdere onderzoeksbenaderingen, verschillende programma’s en systemen verzamelen onze data analisten data. Deze data komt terecht in interactieve kaarten, figuren, dashboards of apps waarmee u in één oogopslag grip krijgt op uw data. Adviesbureau Sociaal Domein biedt onafhankelijke en op maat gemaakte onderzoeksdiensten om te voldoen aan de specifieke behoeften van elke organisatie. Adviesbureau Sociaal Domein gebruikt een combinatie van verschillende onderzoeksbenaderingen en geavanceerde tools om alle kennis af te leiden die u nodig heeft voor effectieve besluitvorming.

Ontdek de voordelen van werken met Adviesbureau Sociaal Domein

Met behulp van de data, verzameld en geanalyseerd door onze data analisten, is Adviesbureau Sociaal Domein in staat het juiste advies aan uw organisatie te geven waarmee sociale doelstellingen; zoals schonere straten, veiligere buurten, betere voorzieningen, het verlenen van goede zorg en goed onderwijs; bereikt kunnen worden. Adviesbureau Sociaal Domein is een betrouwbaar adviesbureau waarop u kunt vertrouwen en uw partner op het gebied van dataspecialisten. We zetten ons dagelijks in op het vinden van duurzame oplossingen. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Wij gaan graag met u in gesprek, neem dus zo snel mogelijk contact met ons op. Wij leveren concrete resultaten op.Published: april 23, 2021

Epoxy bestellen bij een specialist in kunstharsen

Inzakekunst

Harjon Polyester is een specialist in kunstharsen, zoals polyester, epoxy en polyurethaan. Deze producten worden voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Denk hierbij aan reparaties, isolatie, vloerencoating, modelbouw en voor zwembaden en vijvers. Een van de meest sterke en slijtvaste producten die u uit het assortiment van Harjon Polyester kunt bestellen, is epoxy. Dit materiaal is helder en onverwoestbaar. Een ander groot voordeel van epoxy is dat het niet of nauwelijks krimpt bij uitharding. Hierdoor trekt het materiaal ook niet krom, wat voor sommige toepassingen erg handig is. Verstevig of bekleed waterdicht materiaal met dit fantastische materiaal.

De voordelen van Epoxy

Als u epoxy gaat bestellen bij Harjon Polyester, profiteert u van een aantal belangrijke voordelen. Het hecht bijvoorbeeld op bijna iedere ondergrond en beschadigd deze ondergronden niet. Daarnaast heeft dit materiaal een lange levensduur, is het milieuvriendelijker dan andere harsen en is het waterdicht, naadloos, slijtvast, stofvrij en onderhoudsvriendelijk. Genoeg redenen dus om voor dit uitstekende materiaal te gaan!

Creëer een luxe uitstraling door epoxy met hout te combineren

Hout en epoxyhars creëren samen een fantastische uitstraling. Deze combinatie is zeer mooi en wordt dan ook vaak gebruikt. Denk hierbij aan houten vloeren, boten, surfplanken, ski’s en modelbouw vliegtuigen. Doordat epoxy helder is van kleur, is het bovendien zeer geschikt om een afbeelding of logo aan te brengen op uw boot of surfplank. Dit geeft het een opvallend karakter. Een ander voordeel is het onderhoud. Door de langdurige levensduur van epoxyhars, hoeft u alleen maar eens in de 7 tot 10 jaar licht te schuren en een nieuwe laklaag aan te brengen.

Ontdek zelf de voordelen van epoxy

Bent u enthousiast geraakt door al deze voordelen en wilt u nu zelf ook epoxy bestellen voor uw eigen project? Dat is geen enkel probleem! Bij Harjon Polyester hebben ze een ruimte voorraad voor u ter beschikking. Neem gerust een kijkje en bestel!

https://harjonpolyester.nl/

Published: maart 18, 2021

Een gespecialiseerd bedrijf in gevelreclame in Enschede

Inzakekunst

Heeft u nieuwe gevelreclame in Enschede nodig? Dan hoopt u een professioneel bedrijf te vinden dat in gevelreclame in Enschede gespecialiseerd is. U wilt niet zomaar met een bedrijf in zee gaan. U wilt enkel in zee gaan met een specialist op dit gebied. Maar, waar vindt u de beste gevelreclame van Enschede? Welk bedrijf staat als beste aangeschreven in deze branche? En welk bedrijf hanteert een goede prijs-kwaliteitverhouding voor de gevelreclame in Enschede? Vergelijk de verschillende bedrijven met elkaar. Doe bijvoorbeeld navraag in uw omgeving bij collega ondernemers en lees u online in. Door uw huiswerk vooraf goed te doen, zult u uiteindelijk de beste gevelreclame van Enschede vinden.

Waarom kiezen voor nieuwe gevelreclame?

Is uw bedrijfspand momenteel voorzien van gevelreclame uit Enschede? Vraagt u zich af wat de meerwaarde is van een nieuwe gevelreclame uit Enschede? Vindt u de huidige gevelreclame uit Enschede nog prima? Kijk dan eens om u heen. De tijd verandert, de technologie ontwikkelt zich in een vogelvlucht. Deze ontwikkeling is ook terug te zien binnen deze branche. Zo zult u bijvoorbeeld bij uw concurrent gevelreclame zien waarbij gebruik is gemaakt van speciale led verlichting. Of zijn de materialen van de gevelreclame uit Enschede verduurzaamd. Om de concurrentie aan te blijven gaan, is het raadzaam te investeren in moderne gevelreclame uit Enschede.

Gevelreclame in allerlei verschillende hoedanigheden

Gevelreclame uit Enschede is in allerlei verschillende hoedanigheden verkrijgbaar. Het verschil in aanbod zit hem niet alleen in de materialen die gebruikt zijn. Ook het soort gevelreclame uit Enschede is heel divers. U kunt bijvoorbeeld denken aan raamreclame, maar ook reclameborden voor uw bedrijfspand behoort tot de mogelijkheden. Als u wilt investeren in gevelreclame uit Enschede voor uw onderneming, heeft u dus keuze genoeg. Van reclameborden tot lichtreclame, het is allemaal mogelijk wanneer u kiest voor gevelreclame uit Enschede. Wilt u ook graag investeren in een mooie uitstraling en een toename in naamsbekendheid van uw onderneming? Kies dan voor gevelreclame uit Enschede!

 

 

Published: oktober 27, 2020

Communiceer gemakkelijker met tolk Almelo

Inzakekunst

Een vriend in het buitenland, of moet je zaken doen met een business partner aan de andere kant van de wereld? Dan kun je waarschijnlijk niet altijd even best met elkaar communiceren. In het Engels kunnen jullie je beide wel verstaanbaar maken, maar als het om de echte belangrijke zaken gaat begrijpen jullie elkaar toch iedere keer verkeerd. Dan is het de hoogste tijd om tolk Almelo om hulp te vragen. 

Vertalen

Tolk Almelo richt zich op het vertalen van gesprekken tussen mensen die niet goed met elkaar kunnen communiceren, omdat beide een andere moedertaal hebben. Tolk Almelo heeft veel verschillende medewerkers rondlopen, waardoor elke taal die er bestaat kan worden vertaald door tolk Almelo. Doordat tolk Almelo tolken heeft die hun eigen moedertaal vertalen, weet je zeker dat de taal goed gesproken wordt. Het is geen aangeleerde taal voor de tolken van tolk Almelo, dus de vertaling zal altijd op een gemakkelijke manier plaatsvinden. 

Business en privé tolk

De tolk wordt ingehuurd door de partij en wordt toegang verleend in de communicatie tussen de twee mensen of bedrijven. De tolken zijn gespecialiseerd in het vertalen van business afspraken en zakendeals. Tolk Almelo heeft een strikt geheimhoudingsplicht, waardoor je ook bij tolk Almelo terecht kunt met belangrijke zakelijke afspraken of privé brieven die je wil delen met familie of een vriend. Je kunt bij tolk Almelo gemakkelijk een tolk aanvragen. Hierbij geef je dan aan van welke taal, naar welke taal de communicatie moet worden vertaald. Gaat het om brieven, dan kun je deze brieven opsturen en worden ze vertaald maar je teruggestuurd. Mocht je graag persoonlijk willen kennismaken met de tolk, kun je langskomen op locatie om samen met de tolk de stappen door te nemen die je gaat volgen. Als je van plan bent meerdere stukken te vertalen is het handig om met de tolk precies af te stemmen op welke manier je de stukken vertaald wil hebben.Published: april 28, 2020

Personaliseren van uw grafsteen  

Markeren laatste rustplaats

Op wat foto’s na is vaak het grafmonument het enige zichtbare en tastbare van de overledene. De kist en de bloemen zijn alleen tijdens de uitvaart in het zicht; het grafmonument tot vele decennia daarna. Omdat het zo duurzaam is, is het logisch dat het alle aandacht mag krijgen. Een grafmonument is meer als enkel het markeren van de laatste rustplaats van de overleden dierbare.

 

Zichtbare geschiedenis

Het is best de moeite waard om eens op begraafplaatsen te kijken. Vaak is het daar rustig en loopt het door de tijd over van nieuw naar oud. Een strook met nieuwe graven, daarachter iets ouder en zo door. Op de oude klassieke grafzerken, deze zijn meestal grijs van kleur, staat enkel de naam en de datums. De datum van geboorte en de sterfdatum. Vroeger kreeg een grafmonument meestal weinig persoonlijke aandacht, tegenwoordig is er in alle opzichten veel meer mogelijk en worden de mogelijkheden ook toegepast.

Niet enkel steen

In de volksmond heet een grafmonument een grafsteen. Maar de tijd dat alleen met een steen een graf te markeren was is allang voorbij. Cortenstaal, plexiglas, versteend hout; eigenlijk alles wat duurzaam is en goed bestand tegen weersinvloeden wordt gebruikt als materiaal voor grafmonumenten. Ook een combinatie van duurzame materialen komt voor. Natuursteen met glas, een zwerfkei op een graf met grind, wit marmer en plexiglas, het is zo uniek te maken als men wil. En mocht iemand juist een klassieke steen willen, ook vandaag de dag is een grafmonument van graniet met daarop de informatie leverbaar. Het is alleen vrijer als vroeger omdat er meer keuze is.

Mogelijkheden met vormgeving

Met vormgeving kunnen wij een persoonlijke grafsteen maken. Het is mogelijk om de passie of het beroep van de overledene terug te laten komen in het monument. Dit maakt een grafmonument zeer persoonlijk en karakteristiek. Wat ook mogelijk is; een grafmonument op laten gaan in de omgeving. Bijvoorbeeld op zo’n natuurbegraafplaats een ruwe steen. Dan past het graf in het totaal, in de omgeving. Naast de vrijheid om te kiezen in materialen en vormgeving kan het grafmonument ook persoonlijk gemaakt worden met de tekst. Klassiek, enkel de naam en de datums, tot hele gedichten op het monument. Door modernere technieken is er veel in een monument te frezen of op een andere manier aan te brengen. En voor echt kwaliteitsmonumenten, maar nog wel voor een scherpe prijs, kunt u op de site van Andersgedenkmonumenten kijken. Het gaat immers om hoe u de overleden dierbare wil herdenken. Grafmonumenten van ons zijn meer als ambachtelijk; ze zijn persoonlijk en gemaakt naar wens.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/

Published: april 7, 2020

Kunstboom kopen

Inzakekunst

Het resultaat hiervan is een toename van de afvloeiing aan de oppervlakte en dit is waar regenwaterbeheer handig wordt, vooral bij het verminderen van de afvloeiing van regenwater of gesmolten sneeuw van de straten, gazons en stedelijke gebieden om de waterkwaliteit te verbeteren door te voorkomen dat schadelijke bacteriën, chemische stoffen, zware metalen, geërodeerde grond en andere bacteriën in waterrijke gebieden, rivieren, beken, meren of oceanen uitlekken.

Dit artikel is geschreven door Kunstpalm, expert op het gebied van de kunstboom.

Belang van regenwaterbeheer
1. 1. Behoud van de natuurlijke hydrologische cyclus
Het beheer van regenwater speelt een cruciale rol in het behoud van gezonde beken, meren en waterleven en ondersteunt het menselijk gebruik door de natuurlijke hydrologische cyclus in stand te houden. Zonder goed regenwaterbeheer kan infiltratie de bodemsuppletie en grondwateraanvulling verminderen. Het is vermeldenswaard dat bodemvocht essentieel is voor de instandhouding van de vegetatie en de reden dat het een rol speelt bij het in stand houden van de natuurlijke hydrologische cyclus.

Bovendien kan het verlies van grondwateraanvulling de basisstroom in beken en stromen tussen stormen, die het waterleven in stand houdt, verminderen. Het beheer van het regenwater helpt ook om het grondwater weer aan te vullen, zodat de mens over voldoende water voor huishoudelijke en landbouwdoeleinden kan beschikken.

2. 2. Voorkom een verhoogd risico op overstromingen
Effectief regenwaterbeheer helpt om overstromingen onder controle te houden. Gebieden met een goede beheersing van het regenwaterbeheer hebben een laag overstromingsrisico en hebben daardoor minder kans om de negatieve effecten van een overstroming te ondervinden. Stedelijke gebieden en andere gebieden met minder vegetatie zullen waarschijnlijk te maken krijgen met overstromingen bij hevige regenbuien, tenzij de juiste beheerstechnieken worden gebruikt.

Dit artikel is geschreven door Kunstpalm, expert op het gebied van de kunstboom.

In deze gebieden verhogen hevige onweersbuien de afvoer van neerslag en de aanwezigheid van drainagesystemen versnelt de afvoer naar beken. Bovendien is de kans groter dat overstromingen in gebieden zonder de juiste technieken voor het beheer van het regenwater meer mensenlevens kosten en schade aan eigendommen veroorzaken.

3. 3. Voorkom ongewenste beekerosie
Door de snelheid en de hoeveelheid water die naar de beken stroomt te verminderen, helpt het beheer van het regenwater om overmatige erosie te voorkomen. Als het regenwater niet wordt beheerd, kan het een overmatige erosie veroorzaken, waardoor de beek zijn normale functie van afvoer van water en sediment niet kan vervullen.

Bovendien kan regenwater zonder regenwaterbeheer ervoor zorgen dat beken en rivieren overstromen, wat de bestaansmiddelen van de omliggende gemeenschappen kan aantasten. Een overstroomde beek zal zijn oevers doorbreken, waardoor het overtollige water naar de omliggende boerderijen zal vloeien en de gewassen zullen worden vernietigd.

Ook kan het beekje van vorm en uitbreiding veranderen, met als gevolg veranderingen in de verspreiding van beekbeddingssedimenten en meanderpatronen. De verandering in beken kan ook leiden tot een afname van de diversiteit aan planten en dieren.

4. 4. Bescherm de waterkwaliteit
Het beheer van het regenwater speelt een cruciale rol bij het waarborgen van de waterkwaliteit. Verontreinigingen zoals vet, olie, pesticiden, metalen, plastic en pesticiden uit tuinen en normaal dagelijks gebruik bouwen vaak voort op oppervlakken. Als het regenwater niet wordt beheerd, kan het de verontreinigende stoffen naar waterbronnen zoals beken, meren, meren, oceanen en zelfs grondwater brengen.

De vervuiling is hoog in stedelijke gebieden waar de kwaliteit van de bestrating, de slijtage van banden en remblokken en de emissies en morsingen van voertuigen gemakkelijk hun weg naar waterbronnen kunnen vinden. Door het gebruik van regenwaterbeheersystemen kunnen sommige van deze verontreinigende stoffen worden verwijderd voordat het water in de beken terechtkomt.

5. 5. Voorkom bodemerosie
In landbouwgronden kan regenwater de productiviteit van de grond beïnvloeden door de rijke bodembedekking weg te spoelen. Het kan ook mest van planten naast de bovengrond transporteren, waardoor de productiviteit van de boerderijen afneemt. Indien niet goed beheerd, kan de afvoer van regenwater, vooral in slordige gebieden, ervoor zorgen dat landbouwgrond niet geschikt is voor landbouw door bodemerosie. Het kan ook de productiekosten verhogen doordat boeren proberen een goed milieu voor de landbouw te creëren.

Systemen voor het beheer van regenwater
1. 1. Groendaken
Huiseigenaren worden aangemoedigd om groene daken te gebruiken als methode voor het beheer van het overstromingswater. Groendaken zijn daken met verschillende soorten vegetatie. De vegetatie en materialen op het groendak kunnen wat regenwater opvangen, zodat het water niet van het oppervlak afloopt. Naast het beheer van het regenwater dragen groene daken ook bij aan de vermindering van de energiekosten, de luchtvervuiling en het warmte-eiland door het creëren van een aantrekkelijke omgeving. Groendaken zijn aantrekkelijk vanwege hun waterbalans, waterkwaliteit en piekstroomvoordelen.

2. 2. Regenvaten en -reservoirs
Een kosteneffectieve manier om het regenwater te beheren is het gebruik van regenvaten en -reservoirs om water van daken op te vangen voor hergebruik. Bij deze methode voor het oogsten van regenwater kan het nodig zijn om uw dakbedekking aan te passen door het opnemen van wateropvangcomponenten zoals goten en regenpijpen die het water naar regenvaten en -reservoirs leiden. U kunt het geoogste water gebruiken voor huishoudelijke doeleinden zoals het doorspoelen van toiletten of zelfs de landbouw.

Het oogsten van regenwater voor gebruik thuis en in de landbouw brengt ook extra voordelen met zich mee zoals vermindering van de rekening van het waternut a

https://kunstpalm.nl/kunstplanten/kunstbomen/

Published: juli 30, 2019