Inzake Kunst
Image default
Dienstverlening

Begrafenis op zee en asverstrooiing op zee

Het Nederland is lange tijd een zeevarend land geweest. Begrafenis op zee was ooit een traditioneel soort begrafenis en vaak het handigst tijdens lange reizen.

Tegenwoordig wordt er slechts een handvol mensen per jaar op zee begraven als onderdeel van een traditionele ceremonie, dus het is vaak een nieuwswaardige gebeurtenis. Toch was voor veel mensen zeevaren of genieten van de kust een belangrijk onderdeel van hun leven.

Een traditionele begrafenis op zee is een optie om te overwegen, terwijl andere vormen van verbintenis op zee in populariteit zijn toegenomen.< /p>

Kan ik op zee begraven worden?

Ja: het is nog steeds mogelijk om een begrafenis op zee te regelen en het wordt beschouwd als een groene begrafenisoptie.

Er zijn officiële richtlijnen die moeten worden gevolgd bij het regelen van een begrafenis op zee, van het officiële papierwerk dat nodig is, tot het soort kist waarin iemand op zee kan worden begraven. Er moeten gaten in zijn geboord en speciaal verzwaard, om ervoor te zorgen dat het zal bezinken op de zeebodem.

In de jaren 1800 werden zeelieden die op zee stierven naar een waterig graf gestuurd, vastgenaaid in hun canvas hangmatten, verzwaard door een kanonskogel.

Marineheld Lord Nelson was echter bang dat hij niet op zee zou worden begraven. Nadat hij dodelijk gewond was geraakt tijdens de Slag bij Trafalgar, plaatste de scheepschirurgijn, William Beatty, het lichaam van de admiraal in een vat met cognac dat het bewaarde tijdens de maandlange reis naar huis.

Hoe regel ik een begrafenis op zee?

Om een begrafenis op zee te regelen, moet u een vergunning voor begrafenis op zee verkrijgen van de Marine Management Organization (MMO), die ook informatie geeft over de andere dingen die u moet doen. doen en wie te melden.

Het is mogelijk om zelf een begrafenis op zee te regelen, maar de meeste families werken via een begrafenisondernemer, die op zijn beurt een goede werkrelatie kan hebben met een bootcharterbedrijf dat gespecialiseerd is in zeebegrafenissen en asverstrooiingsceremonies.

Net als bij een traditionele begraafplaatsbegrafenis, kan een goed uitvaartcentrum u helpen bij het regelen van een begrafenis op zee, het afhandelen van papierwerk en het onderhouden van contacten met mensen en organisaties, om ervoor te zorgen dat de begrafenis soepel verloopt, zodat gezinnen zich volledig kunnen concentreren op het rouwen om hun verlies.

Als alternatief kan t hier zijn bootbedrijven die gespecialiseerd zijn in begrafenissen op zee en ceremonies voor het verstrooien van as op de golven. Deze bedrijven kunnen wellicht een plaatselijke begrafenisondernemer aanbevelen die ook kan helpen.

Waar kan ik op zee worden begraven in het Nederland?

Er zijn drie primaire locaties voor de kust goedgekeurd door de MMO – bij The Needles, Isle of Wight; tussen Hastings en Newhaven aan de zuidkust; en bij Tynemouth, North Tyneside – waar begrafenissen op zee kunnen worden gehouden.

Een licentie voor deze drie belangrijkste begrafenissen op zee kost € 50, terwijl het ook mogelijk is om via de MMO een aanvraag in te dienen voor een begrafenis op zee op andere kustlocaties in het Nederland. Een vergunning voor een begrafenis op zee elders in Nederland, of voor de kust van Wales of Noord-Ierland, kost € 175.

Als u uw eigen boot heeft of een charter voor een begrafenisboot regelt, moet u mogelijk ook de MMO het bewijs leveren dat uw voorgestelde begrafenislocatie geschikt is. Dingen om rekening mee te houden zijn onder meer de waterdiepte, stromingen, pijpleidingen en gebieden waarop wordt gevist.

Net als bij een begrafenis in een bos, kunnen mensen niet worden gebalsemd als ze een verbintenis op zee hebben en dat zouden ze ook moeten zijn. het dragen van kleding gemaakt van biologisch afbreekbare natuurlijke materialen die zal terugkeren naar de natuur en het zeeleven niet schaadt.

As uitstrooien op zee

Er zijn tegenwoordig misschien minder volledige begrafenissen op zee dan ooit het geval was , maar het betekent niet dat mensen hun verbinding met de wateren rond ons eiland hebben verloren.

Onze gids voor crematies bespreekt het feit dat crematies mensen de mogelijkheid bieden voor asverstrooiingsceremonies die een verdere viering van het leven zijn van de persoon die is overleden. Van het uitwerpen van as over het water op een favoriete plek aan de kust, tot begrafenissen in Viking-stijl, de zee kan een rol spelen bij vele soorten speciale herdenkingen.

Het aalmoezenier van de Koninklijke Marine voert de begrafenis van de in dozen gedane as uit. van degenen die op verzoek van families bij de Royal Navy of bij de mariniers hebben gediend. Deze ceremonies vinden plaats op zee bij Portsmouth, Plymouth en Faslane.

Portsmouth’s Maritime Volunteer Service helpt ook families die een begrafenis op zee wensen of asverstrooiing voor de kust wensen. Er staat dat mensen die ze beschouwen, zijn onder meer voormalige leden van de Koninklijke of Koopvaardij en leden van de kustwacht of een reddingsbootbemanning. Ze regelen ze ook voor gezinnen die het leven willen vieren van iemand die dol was op vissen, een vrijetijdszeiler was of iemand die gewoon graag aan zee was.

Solace Reef, gelegen voor de kust van Dorset, is een onderwaterbegraafplaats voor gecremeerde overblijfselen. De as van de begrafenis wordt in piramidevormige stenen obelisken van Portland geplaatst, die op de zeebodem worden gelegd, waar ze ook dienst doen als toevluchtsoord voor zeedieren.

Sommige mensen boeken misschien gewoon een visreisje boot om hun eigen speciale begrafenis op zee uit te voeren met de as van hun geliefde, na een crematie.

Wat gebeurt er bij een begrafenis op zee?

Net als bij een traditionele begrafenis begrafenis, een religieuze uitvaartdienst of een ceremonie uitgevoerd door een burgerlijke celebrant kan worden gehouden in een plaats van aanbidding of een andere begrafenisplaats vóór de begrafenis op zee.

Voordat de persoon zich in de diepte stort, of zijn as wordt verspreid, kunnen vrienden en familie enkele woorden van herinnering delen, of een begrafenisgedicht, gebed of zegen aanbieden. De kist van de persoon kan bedekt zijn met een vlag, met daarop een bloemenkrans.

Psalm 107 maakt deel uit van de dienstorde van de Royal Navy voor begrafenis op zee.

“Degenen die met schepen naar de zee gaan en hun handel in grote wateren uitoefenen, deze hebben de werken van de Heer en zijn wonderen in de diepte gezien.”

Kransen of bloemen worden meestal op het water geplaatst nadat de kist van de persoon in zee is gelegd. Vaak wordt er door rouwenden een toast uitgebracht ter nagedachtenis van de persoon.

Begrafenis op zee over de hele wereld

Volledige begrafenis op zee is nog steeds een gewoonte in Amerika, waar alleen al in New England, er waren in 2014 131 zeebegrafenissen geregistreerd. Veel mensen kiezen er ook voor om hun as in de oceaan te laten verstrooien, met de crematie-as van Hollywood’s Million Dollar Mermaid, de filmster en kampioen zwemmer Esther Williams, begraven in de Stille Oceaan in 2013.

Baanbrekende organisaties zoals Eternal Reefs bieden de mogelijkheid om de crematie-as van een geliefde op zee te begraven in een door mensen gemaakt koraalrif, terwijl Florida’s Neptune Reef een adembenemende onderwaterbegraafplaats is, geïnspireerd op de Lost City of Atlantis.

Ondertussen wordt het uitstrooien van as op zee onderdeel van nieuwe begrafenisrituelen die worden waargenomen in Zuidoost-Azië, waar de ruimte voor traditionele begrafenissen beperkt is geworden. Meer te weten komen? Lees er snel meer over door op de link te drukken.

Ook in China, waar jaarlijkse begrafenisrituelen deel uitmaken van traditionele begrafenisrituelen ter herdenking van de doden , hebben autoriteiten ook asverstrooiingsceremonies op zee aangeboden in de hoop dat mensen nieuwe tradities zullen aannemen als begraafplaatsen overvol raken.

Asverstrooiing over zee

De kust en de zee behoren tot de de top vijf van plaatsen om as te verstrooien in het Nederland voor een zinvol afscheid.

Je hebt geen vergunning nodig om as op zee te verstrooien, hoewel je op de hoogte moet zijn van andere mensen die de ruimte delen en dragen let op de weersomstandigheden – het kan erg winderig zijn op kliffen, op het strand en op zee.

Een vooraf betaald uitvaartplan kan u helpen met veel begrafeniskosten vooraf, zodat u een zinvolle viering van het leven kunt plannen op – of bij – de zee wanneer de tijd daar is.

 

https://uitvaartpolis-online.com/