Inzake Kunst
Image default
Fotografie

Babyfotografie

Babyfotografie

De eerste jaren van uw pasgeboren kindje zijn erg belangrijk. We willen deze jaren dan ook graag voor eeuwig vastleggen, want ze komen nooit meer terug. U kunt uiteraard zelf met een digitale camera aan de slag gaan, maar dan zult u al snel merken dat er veel foto’s mislukken omdat uw pasgeborene erg bewegelijk is en alle kanten opkijkt, behalve de kant die u graag wil op het moment van de foto.

Als u er zeker van wil zijn dat er mooie, scherpe foto’s zijn van uw kleine, voordat ze groot zijn is het wellicht verstandig om de hulp in te roepen van een gespecialiseerde babyfotograaf. Babyfotografie is namelijk een vak apart en vraagt om een geheel andere aanpak van fotograferen dan bij wat oudere kinderen of andere specialiteiten.

Bij babyfotografie mag u er namelijk vanuit gaan dat de fotograaf zich heeft gespecialiseerd in deze vorm van fotografie, zich het dan wel eigen gemaakt. Zoals eerder gezegd is babyfotografie een vak apart en het is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Babyfotografie vraagt om veel geduld en op het juiste moment de foto schieten. Dit zijn zaken waarin een babyfotograaf zich gespecialiseerd heeft. Maar ook op de juiste manier de aandacht van de baby trekken om op die manier de juiste pose te krijgen die u graag wilt. Bij babyfotografie is het mogelijk om zowel portret als spontante foto’s te maken, maar ook een combinatie van de twee.

Er zijn veel fotografen die beweren babyfotografie te kunnen doen, maar het is belangrijk dat u niet zomaar genoegen neemt met de eerste de beste fotograaf. Als het gaat om goede foto’s van uw baby is meer research geen gek idee. Het gaat immers om uw baby. Foto’s van de eerste jaren van uw kind(eren) kunt u namelijk niet achteraf even overdoen. Ga daarom niet alleen af op een portfolio, maar maak ook een persoonlijke afspraak als u een fotograaf heeft gevonden waarvan u denkt dat het de juiste is. Op deze manier voorkomt u teleurstelling achteraf en weet u zeker dat u een blijvende herinnering heeft aan de eerste jaren van uw baby.  

http://www.babyfotograaf-utrecht.nl