Inzake Kunst
Image default
Fotografie

Fotograaf Fotostudio Raalte

Familiefoto Raalte

 

 

 

Deze familiefoto heeft de fotograaf gemaakt van zijn eigen gezin ter gelegenheid van de jaarwisseling 2013/2014. Uit de regio Zwolle Raalte weten vele families de weg naar de fotostudio te vinden voor portretfoto’s en familiefoto’s. Met trots laat de fotograaf met enige regelmaat de resultaten zijn aan zijn vrouw die dan keer op keer reageert met dat zij dat ook wel leuk zou vinden…

 

Meestal komt het er niet van, maar op oudejaarsdag is de fotograaf toch maar de fotostudio ingedoken om deze kleurige set voor te bereiden. De foto is genomen met in totaal 6 flitsers: een studioflitser met blauwfilter gericht op de witte rondwand, een cameraflitser met roodfilter boven achter het gezin, een cameraflitser met blauwfilter laag geplaatst links achter, twee studio striplights zijwaards op het gezin, met zwarte schermen om de achterwand af te dekken, en vervolgens een cameraflitser met snoot van voren, hoog geplaatst om de schaduwen in de gezichten veroorzaakt door de zijwaartse striplights op te lichten, zonder de achterwand te raken. De camera stond op een zwaar Manfrotto statief met draadloze afstandsbediening voor de flitsers en de camera zelf. De camera was ook draadloos verbonden met een computer en via een beeldscherm en ‘live view’ konden we de opstelling aanpassen. Vervolgens verschenen de resultaten op het beeldscherm. Een nogal complexe opstelling, waarvan de voorbereiding ongeveer anderhalf uur in beslag neemt, terwijl het gezin slechts 4 minuten op de set heeft gestaan!

 

Een dergelijke familiefoto wordt zelden gemaakt daar dit een relatief dure foto is. Doorgaans wordt de witte rondwand egaal uitgelicht en is het licht van voren ook egaal, met een accentlicht van achteren zodat er snel gewerkt kan worden en er veel verschillende opstellingen gefotografeerd kunnen worden in relatief korte tijd. Maar als iemand eens iets anders wil kan dat natuurlijk ook !

 

 

 

Fotograaf Raalte

 

 

 

De fotograaf heeft een aantal jaren geleden gezin en fotostudio verplaatst van Zwolle naar Heino, Gemeente Raalte en heeft inmiddels zijn positie in dit Sallandse gebied flink uitgebreid. Onderzoek leerde dat de markt voor familiefoto’s en bruidsreportages zich concentreerde aan de onderzijde van de markt. De markt wordt gedomineerd door 2 fotowinkels annex fotostudio’s die in de veel te kleine gemeente elkaar beconcureren op prijs. Volume en snelheid zijn dan belangrijk.

 

 

 

De fotostudio van Vincent Hartman Fotografie werkt totaal anders. De fotograaf is gespecialiserd in reclame en bedrijfsfotografie en is gewend een foto ‘uit te werken’ conform een vooraf uitgewerkt concept. De fotostudio heeft dan ook geen detailhandelsfunctie maar is dienstverlener. Dit is ook terug te zien in de fotografie voor particuliere opdrachtgevers. Een frisse wind in fotografie Salland !

https://www.studiovhf.com/fotograaf-fotostudio-heino-raalte