Kunst

Jack Liemburg: popart kunstschilder Apeldoorn en schilder in opdracht

Inzakekunst

Kunstschilder Apeldoorn met een moderne versie van de Nachtwacht

Heeft u bewondering voor de kunstwerken van oude meesters? Maar is de kunst die u thuis of op uw bedrijf aan de muur hangt altijd modern? Jack Liemburg, kunstschilder in Apeldoorn, combineert moderne popart met meesterwerken uit de gouden eeuw. In zijn collectie treft u onder meer het schilderij De Nachtwacht Op Ons aan, een eigentijdse bewerking van het schuttersstuk van Rembrandt. U vindt dit doek in de webshop van Jacksart en kunt het persoonlijk bewonderen in Jacks galerie aan de Sprengenweg in Apeldoorn.

Kleurrijke Jacksart schilderijen uit Apeldoorn

Jack Liemburg is al tien jaar een succesvol kunstschilder Apeldoorn. Zijn doeken zijn een combinatie van schilderwerk en fotografie en kunnen gerekend worden tot de popart. Dit is een kunststroming met veel collages en beelden uit de massacultuur, zoals stripverhalen, films en reclames. Jacks doeken ontstaan na bijzondere ontmoetingen, het beluisteren van muziek of het maken van reizen. Door een creatie van deze eigenzinnige kunstenaar aan te schaffen, kunt u een stukje van zijn rijke fantasiewereld in huis halen. U geniet elke dag van de mix van alledaagse werkelijkheid, glamour en bovennatuurlijke elementen, uitgevoerd in een opvallend kleurenpalet.

Een meesterwerk: het schilderij De Nachtwacht Op Ons

Tegenwoordig beschikken de kunstenaars over andere verftechnieken dan de meesters uit de zeventiende eeuw. Ook hebben zij moderne materialen en laten ze de scheiding tussen de diverse kunstdisciplines vervagen. Het schilderij De nacht wacht op ons is een moderne bewerking van De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Op het schilderij zijn bovendien het Melkmeisje van Vermeer te zien en de geliefde van Rembrandt, Hendrickje Stoffels. Hoe langer u naar het kunstwerk kijkt, hoe meer u ziet, zoals het gezicht van de Mona Lisa.

Op basis van zijn eigen gevoelens en fantasie maakt Jack Liemburg de meest fascinerende doeken. Heeft u zelf ook een idee voor een schilderij? Laat dan door Jack een persoonlijk schilderij maken op basis van uw eigen thema en foto’s. Deze kunstschilder uit Apeldoorn doet dit met groot vakmanschap en verrast u graag met een op maat gemaakt werk!

https://www.jacksart.nl/

Published: mei 26, 2021

Geboortekaartjes zijn kleine kunstwerkjes

Geboortekaartjes zijn tegenwoordig uitgegroeid tot kleine kunstwerkjes. Prachtig ontworpen kaarten en vaak inhakend op de laatste nieuwe trends. Het is een heel modebewust product geworden. Hoe anders was dit vroeger toen je een beperkte keuze had bij de drukker en uit een aantal modelboeken een standaard geboortekaartje kon kiezen. Dan kon alleen nog maar de teskt in één kleur worden ingedrukt.

Monochrome geboortekaartjes in één kleur

Tegenwoordig volgen de trend elkaar supersnel op. Zie in de interieur wereld een nieuwe stijl ontstaan? Dan duurt het echt niet lang of deze wordt doorvertaald naar kleding en dus ook naar geboortekaartjes. Dit geldt ook vice versa zo. We willen allemaal graag een ontwerp volgens de laatste nieuwe trends. Afgelopen jaar was de botanische trend een echt opvallend aanwezige trend, die we veelvuldig in om ons heen hebben gezien en nog steeds zien. Dit is echt een blijvertje voor de komende paar jaren. Maar ook in deze botanische trend valt er een hoop te variëren, van ontwerpen met groene bladeren tot lieve bloemen maar ook met potlood getekende botanische tekeningen.

Wat zijn de trendkleuren van 2021?

Wat we dit voorjaar veel zien zijn zachte kleuren, niet te heftig. Wij van Koningkaart hebben hier op ingespeeld met een collectie met ‘monochrome geboortekaartjes’ om ze zo maar te noemen. En wat is dat dan? Monochoom. Mono betekent eigenlijk één, dus ontwerpen in één kleurtint. Zo vormt je ontwerp direct een samenhangend geheel. Met de modekleuren van moment is het eenvoudig om mooie kleuren te kiezen. Voor de nieuwe designs kozen wij voor terracotta, grijsgroen en lichtblauw. Een geboortekaartje om de komst van een dochter aan te kondigen in de kleur terracotta met bladeren is natuurlijk een feest om te zien. 

Geboortekaartjes voor jongens en meisjes

Vroeger had je ook veel monochrome geboortekaartjes maar dan eigenlijk meer in zwart / wit. Met de on-demand druktechnieken van tegenwoordig is er veel meer mogelijk. En met de grafische programma’s, waar heel eenvoudig in een paar stappen je ontwerp kunt maken. Je hoeft geen specialist meer te zijn om tot een mooi resultaat te komen. Ben je nu zwanger van een jongen of meisje? Dan ga je niet meer naar de drukker om de hoek maar je gaat online zoeken. Koningkaart is zo’n online aanbieder van geboortekaartjes. Zij hebben ook een echte ontwerptool waarmee je zelf aan de slag kunt met het designen van een mooi geboortekaartje. Je hoeft echt geen kunstacademie gedaan te hebben voor een mooi kunstzinnig geboortekaartje.

https://www.koningkaart.nl/geboortekaartjes.html

Published: januari 29, 2021

Muurschilderingen voor elk interieur

Inzakekunst

Muurschilderingen voor elk interieur

Rik muurschilderingen kan voor u een muurtekening maken naar wens. Denk aan een pop art schilderij. Dit kan heel persoonlijk zijn zoals een schilderij van uw huisdier, uw familie of een bekend persoon waar u fan van bent. Pop art is tegenwoordig helemaal hip en springt eruit aan de muur. Rik muurschilderingen maakt prachtige diverse kunstwerken in opdracht. De kunstwerken kunnen al met 1 dag helemaal klaar en droog in uw woning worden gehangen. Dit omdat er gebruik wordt gemaakt van acrylverf.

Muurtekeningen pop art schilderij

Een pop art schilderij kan zowel in rustige tinten als in felle knalkleuren. Een muurtekening die dus bij elk interieur passend is. Denk aan de babykamer woonkamer of slaapkamer bijvoorbeeld. U kunt een voorbeeld uitkiezen op een foto of afbeeldingen en deze voorleggen zodat Rik muurschilderingen aan de hand van het plaatje aan de slag kan. De afbeelding zal dan realistisch en mooi uitvergroot op de muur komen. De prijzen zijn afhankelijk van het formaat van de muurtekening.

Werkwijze van het kunstwerk

Eerst wordt het kunstwerk netjes met potlood uitgetekend op de muren. Bepaalde grote ontwerpen kunnen aan de hand van een projector op de muur worden gezet zodat de schaal en formaten exact in ware grootte overeenkomen. Nadat de lijnen zijn gezet wordt de achtergrond ingekleurd en wordt helemaal naar voren gewerkt totdat het schilderij compleet is. De kosten zijn 30 euro per uur ex btw. Ook het schilderen van borden zoals een geboortebord is een optie.

Het aanvragen van muurschilderingen

Voor uw muur wordt een offerte opgesteld en de duur van werkzaamheden ingeschat. Hierin worden afmetingen opgegeven, het soort kunstwerk en de gebruikte ondergrond waar het kunstwerk opkomt. Denk aan pleisterwerk, gips, beton of behang bijvoorbeeld.

Published: januari 4, 2021

Stap over op groene verlichting in je tuin

Je hebt steeds meer keuze als het gaat om tuinverlichting op zonne energie. Was de keuze voorheen nog redelijk beperkt, tegenwoordig kun je zo goed als alle soorten en maten tuinspots, buitenlampen en hanglampen voor buiten aanschaffen. De tuinverlichting op zonne energie wordt steeds geavanceerder en biedt steeds meer praktische functionaliteit.

De ontwikkeling van de buitenlamp op zonne-energie

De voorbeelden spreken boekdelen en zeggen veel over de ontwikkeling die de buitenlampen hebben doorgemaakt. Zo heb je een solarlamp met vlam en 72 lampjes. De lamp geeft realistische bewegende vlammen. Je hebt ze echter ook in de vorm van een priklamp en een hanglamp voor buiten heb je ook in allerlei uitvoeringen. Dat geldt uiteraard ook voor de tuinspots.

Op elke plek mogelijk

De lampen voor buiten verlichten je terras als je wat langer wilt blijven liggen of plaats je bij je garage- of voordeur. In de normale situatie bieden ze gewoon, sfeervol licht. Wordt er beweging gedetecteerd dan gaat de lamp wat feller branden. Het zegt veel over de extra functionaliteit die de op zonne-energie werkende lampen van nu te bieden hebben. Zo heb je ook dergelijke lampen die met een licht sensor werken. Wordt het schemerig dan gaat de lamp aan en komt de zon op dat schakelt ie automatisch uit.

Groene verlichting

Ook het aantal soorten lampen mag gerust indrukwekkend genoemd worden. Van heuse Glass Bulb als een bol die steeds van kleur kan veranderen. Er is sfeervol licht en functioneel en dus feller licht en zo creëer je ook buiten in je tuin precies die sfeer die jij wenst. Uiteraard kennen we allemaal de solarlampen voor in de tuin in de vorm van een kikker, uil of in de vorm van bloemen. Met de prachtige tuinverlichting op zonne-energie koop je in alle gevallen een zeer duurzaam product. En dat is tegenwoordig ook een factor van belang.

https://alleslicht.nl

Published: december 9, 2020

Voertuigveiligheid legt de basis voor verkeersveiligheid

Inzakekunst

Dagelijks rijden er duizenden auto’s op de weg. Ook vrachtwagens, bestelbussen en ambulances zie je vaak voorbij komen en een enkele keer rijdt er een verdwaalde tractor op de weg. De voertuigen moeten zich allemaal aan andere regels houden, hoewel de meeste regels universeel zijn. Echter, vaak is het wel het geval dat auto’s zich aan andere snelheden moeten houden dan vrachtwagens en tractoren. Ook rijden de vrachtwagens vaak aan de rechterkant van de weg, omdat hun gemiddelde snelheid lager ligt en zij zo het andere verkeer niet ophouden. Uiteindelijk komt iedereen echter toch in de file terecht, want vanaf vier uur begint de spits.

Voertuigveiligheid is essentieel om verkeersveiligheid te kunnen garanderen. Uiteraard gebeuren ongelukken vaak door onoplettendheid van bestuurders, maar deze vinden hun oorzaak ook veel in beperkt zicht van de bestuurder en versleten auto-onderdelen. Om de verkeersveiligheid daarom te kunnen optimaliseren, is het van groot belang dat deze eenvoudig te verhelpen problemen opgelost worden. De Achteruitrijcamerawinkel is het daar helemaal mee eens en heeft zich om die reden gespecialiseerd in achteruitrijcamera’s en geavanceerde achteruitrijcamerasystemen. Via een complexe monitor krijg je zicht op de situatie achter de vrachtwagen, ambulance of bestelbus en realiseer jij voertuigveiligheid. Ook als je op vakantie gaat met de caravan bieden wij een Achteruitrijcamera caravan. Je bent je beter bewust van de verkeerssituatie en je medeweggebruikers, voor wie je nu niet langer meer een gevaar vormt. Onze monteurs installeren niet voor niets graag jouw nieuwe achteruitkijkcamera.

Zie jij ook het belang van een goede achteruitrijcamera, die jou goed zicht rondom het voertuig biedt? Ga dan snel naar de website van de Achteruitrijcamerawinkel voor alle mogelijkheden en types in achteruitrijcamera’s. Laat je verrassen door de geavanceerde functies van de camera en garandeer de veiligheid op de weg voor zowel jezelf als je medeweggebruikers.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/

Published: juni 25, 2020

Diamond Painting kopen?

Overweegt u een diamond painting te kopen om uw woonkamer interessanter te maken? Of je nu op zoek bent naar het werk van een kunstenaar of iemand met gevoel voor detail, een diamanten kit is misschien precies wat je nodig hebt.

Als je bedenkt dat er zoveel mensen zijn die doen aan diamond paintings, begrijp je waarom het nodig is om online te kopen. Er zijn echter een paar factoren waarmee u rekening moet houden wanneer u overweegt online te kopen. Dit zijn eenvoudige tips waarmee u met vertrouwen online kunt kopen.

Het lijkt misschien een beetje vreemd om een ​​artikel over schilderen met diamanten te beginnen met het idee geen kunstlessen te hebben. Als u echter een beginner bent, moet u misschien voorzichtig zijn bij het online winkelen voro diamond painting. U moet ervoor zorgen dat u de persoon die u het product verkoopt, kunt vertrouwen.

Een eenvoudige zoekopdracht naar ‘Diamonds’-beoordelingen’ geeft u enkele antwoorden. U kunt Google ook gebruiken om naar recensies te zoeken. Door op een vergelijkbare term te zoeken, kunt u ook sites vinden die beoordelingen van daadwerkelijke klanten toestaan.

Sommige sites bieden echte beoordelingen en andere bieden alleen beoordelingen die zijn samengesteld door marketingprofessionals. Als u zich niet op uw gemak voelt bij het doen van uw eigen onderzoek, moet u een beoordelingssite vinden die beide biedt. Het is een goed idee om ervoor te zorgen dat u begrijpt wat er in een diamantverfset zit, voordat u de kit aanschaft.

Verschillende soorten Diamond Paintings

  • Speciale diamond paintings
  • Feestdagen
  • Portretten
  • Landschappen
  • Godsdienst
  • Dieren
  • Fantasy

Het echte werk wordt meestal geleverd met een keuze uit Diamond Color, Diamond Finish, Diamond Shape, Diamond Dot en Diamond Stone. U kunt desgewenst de Diamond Dot-optie kiezen, maar veel mensen kiezen ervoor om de Dot-optie te gebruiken en de diamant aan te passen aan hun behoeften. Sommigen kiezen ervoor om een ​​vorm aan te passen, terwijl anderen een kleur kiezen die past bij hun omgeving.

Afhankelijk van het type verf dat u kiest, heeft u mogelijk meer dan één diamantverfborstel nodig. Als u bijvoorbeeld voor acrylverf kiest, wilt u misschien investeren in twee acrylverfborstels. In dit geval gebruikt u één kwast om de verf aan te brengen, terwijl u met de andere kwast erop spuit.

Een goede vuistregel is om een ​​enkele borstel te gebruiken om te spuiten en een om de verf aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de verf goed hecht aan de diamant. Natuurlijk vindt u het misschien handig om twee penselen te gebruiken, maar u moet ervoor zorgen dat u het niet overdrijft en uiteindelijk de verf insmeert.

Lees altijd de instructiehandleiding voordat u begint met het schilderen van de diamant. Zorg ervoor dat u de aanwijzingen zorgvuldig volgt en niet meer schildert dan nodig is. De diamantverfset is bedoeld als een kunstwerk, dus u wilt zich houden aan de richting waarvoor deze is ontworpen.

Hoewel het wat tijd kost om te leren hoe je een diamantverfset gebruikt, is het de moeite waard. Zelfs beginners kunnen het leuk vinden om naar het eindproduct te kijken. Wat is een betere manier om een ​​prachtig kunstwerk te maken dan diamanten toe te voegen aan de decoratie van uw huis?

Published: juni 4, 2020

Alles wat je moet weten over Angelus leerverf

Inzakekunst

Heb je het idee om binnenkort een lederen oppervlak te gaan verven? Denk dan eens na over het gebruik van Angelus leerverf. Dit is een eerlijk product, dat zijn oorsprong vindt in Amerika in 1907. Een arme schoenenpoetser, genaamd Paul Angelos, besloot zijn werk naar een hoger plan te brengen, waarbij hij hulp kreeg van zijn familie. Toen had hij nooit durven dromen dat zijn activiteiten uit zouden groeien tot een wereldwijd bekend product: Angelus leerverf.

Zoals net al werd beschreven, is Angelus leerverf een eerlijk product dat tot stand gekomen is door hard werk. Om dit idee hoog te houden, heeft de Leerverfshop zich ingezet om een topkwaliteit van de leerverf te leveren. Onze leerverf wordt uitgegeven in een breed scala aan leer kleuren en tinten. Ga je binnenkort de schoenen van je kleine zoon verven? Misschien is het dan een goed idee om na te denken over blauwe neonverf. Wil je het liever traditioneler houden? Kijk dan eens naar de effen kleuren die wij aanbieden. Verder hebben wij producten die een heel ander effect aan je lederen oppervlak kan geven, zoals glitters in de verf.

Daarnaast is het van belang om het verfproces in acht te nemen. Voor- en nabehandeling zijn essentieel, voor welke de juiste producten van groot belang zijn. Hiervoor heeft de Leerverfshop ook de juiste producten, zoals een aceton preparer of een glans finisher. Aceton verwijdert de fabriekslak en helpt de verf op de juiste manier te hechten aan het oppervlak. De finisher is daarentegen bedoeld om het oppervlak opnieuw te beschermen tegen schade. Het gehele assortiment kun je eenvoudig bekijken op de website.

Heb je nog overige vragen over angelus leerverf kopen, het verfproces of over ons bedrijf? Stel je vragen dan gerust! Wij helpen je graag en denken mee over de beste manier om leer te behandelen.

https://www.leerverfshop.nl/

Published: mei 29, 2020

Kunst, dood & afscheid

Grafkunst in de Tour of Art in Flevoland

Jaarlijks vindt in Flevoland de Tour of Art plaats. Uniek is dat in deze atelierroute ook een crematorium en uitvaartcentrum is opgenomen. Het Yarden Crematorium Ölandhorst opent zijn deuren voor geïnteresseerden en grafkunstenaars tonen er hun werk. Werk dat gerelateerd is aan afscheid nemen en dood.

Grafkunstenaars tonen er bijzondere kunst, grafmonumenten, fotocollages, rouwsieraden, bijzondere rituelen, bijzondere urnen en gedichten voor op rouwkaarten.

Tijdens de open dag kunt een gratis rondleiding krijgen en vragen stellen. Verder is er levende muziek en worden gedichten voor gedragen. Kom kijken, luisteren en stel al uw vragen. U bent van harte welkom.

Kunstenaar en graf

Een van de grafkunstenaars is Jeroen Stok die tijdens deze Tour of Art zijn grafkunst, grafmonumenten van RVS en glas toont.

Jeroen Stok ontwerp samen met nabestaanden memorabele en persoonlijke grafmonumenten van niet alledaagse materialen als Inox, cortenstaal en glas. Het proces van ontwerp, uitvoering en plaatsing met nabestaanden legt hij vast in boekje dat alleen voor de nabestaanden is bedoeld. Het grafmonument is eigenlijk een kunstwerk – vandaar de naam grafkunst.

Sponsor Yarden 

De eigenaar Yarden is een van de hoofdsponsors van deze kunstroute. Yarden kent u vast wel. Onlangs was de uitvaartorganisatie nog in het nieuws vanwege het verhogen van de premies. Yarden is een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland. Yarden beheert een groot aantal uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen. Over het hele land zijn uitvaartverzorgers van Yarden te vinden en Yarden heeft daarmee een landelijke dekking. Yarden heeft de laatste jaren steeds meer last van uitvaartverzorgers die op eigen houtje opereren. Vaak verzorgen die een persoonlijkere uitvaart dan de grotere uitvaartorganisaties kunnen aanbieden

 

De Vereniging Yarden heeft een miljoen leden en opereert zonder winstoogmerk. Yarden zegt een goede uitvaart voor iedereen betaalbaar te willen maken: “Want een goed afscheid helpt je verder”.

 

Let op! De kunstenaars exposeren in het crematorium alleen op zondag hun werk. Op zaterdag doet het Ölandhorst gewoon als crematorium dienst.

 

Memorabel Afscheidsmonumenten

Jeroen Stok presenteert zijn persoonlijke grafmonumenten via Memorabel Afscheidsmonumenten. Hiermee helpt hij nabestaanden met het vinden van persoonlijke gedenktekens. Grafkunst van materialen als RVS, glas en cortenstaal. Alle grafmonumenten gemaakt door Memorabel Afscheidsmonumenten zijn eenmalig en altijd uniek. Alle monumenten worden in Nederland gefabriceerd door vakmensen met liefde voor hun vak. De nabestaanden zijn van harte welkom om tussendoor een kijkje te komen nemen. Plaatsing van het monument gebeurt samen met nabestaanden.

Jeroen Stok 
Memorabel Afscheidsmonumenten 
Moezelstraat 72 
8226 LB Lelystad 
www.memorabel.nl/
info@memorabel.nl 
06-49 351 338

 

 

 

#grafsteen, #graf, #grafzerk, #begraafplaats, #kerkhof, #uitvaart

 

https://www.memorabel.nl/stijl/modern-eigentijds/

Published: juli 18, 2019

schilderijen landschappen

Schilderijen met landschappen kopen, dat is zeker een goede keuze!

Soms wilt u wel eens een andere sfeer creëren in uw huis. Dat kan natuurlijk op allerlei verschillende manieren en een daarvan is om een mooi schilderij op te hangen. Nu zijn er natuurlijk heel veel verschillende soorten schilderijen verkrijgbaar. U kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat wel. Maar het is heel leuk om schilderijen met landschappen te kopen. Op die manier geeft u uw huis de sfeer van het landschap en natuurlijk kunt u er ook lekker in wegdromen wanneer u van die mooie landschappen op uw schilderijen ziet staan. Maar dan zult u wel opzoek moeten gaan naar schilderijen met landschappen. Gelukkig is het vinden van schilderijen met landschappen niet heel moeilijk!

 

Neem eens een kijkje op het internet

Dit is mijn grootste tip. Internet is niet voor niets zo groot want u kunt er werkelijk alles vinden. Zo vindt u er heel veel verschillende schilderijen met ook weer verschillende prijzen. Zo is er voor ieder wat wils en zult u ongetwijfeld een mooi schilderij vinden wat past in uw huis. Daarnaast wordt het schilderij ook gewoon bij u thuis bezorgd.

https://www.schilderijbestellen.nl/schilderijen/landschappen-schilderij/

Published: februari 21, 2019

Landelijke schilderijen

Inzakekunst

Kleed je muren aan

Wanneer je alle muren wit hebt in je huis kan een ruimte heel leeg aanvoelen wanneer er niks aan de muren hangt. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een schilderij op te hangen. Bijvoorbeeld landelijke schilderijen die de ruimte meer aankleden en de ruimte weer knus laat aanvoelen. Schilderijen met landschappen kunnen handgeschilderd zijn maar dit kunnen ook geprinte schilderijen zijn met de mooiste natuurlijke landschappen. Je kan bijvoorbeeld een mooi strand met zee erop laten schilderen of weidse velden. Maar dit kunnen ook mooie meesterwerken zijn zoals bruisende steden en skylines van de grote steden zoals Parijs of New York. Er zijn verschillende schilderijen die abstract zijn maar dit kunnen ook klassieke schilderijen. Het ligt er maar net aan wat jij mooi vind natuurlijk en wat bij je inrichting past. Wanneer je graag een schilderij wilt kopen dan moet je kijken naar wat je gevoel zegt. Veel mensen voelen namelijk iets wanneer zij naar een schilderij kijken. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met herinneringen van vroeger, of simpelweg omdat het werk je aanspreekt door de verschillende kleuren, structuur of het totale plaatje. 

Landelijke schilderijen kopen

Wanneer je landelijke schilderijen gaat kopen moet je hier dus goed op letten. Wanneer het gevoel goed zit, dan zit dit gevoel ook goed wanneer je het ophangt in je huis. Het is natuurlijk belangrijk dat je er goed op let in welke kamer het schilderij komt te hangen. Wanneer je een schilderij wilt kopen dan kan je dit doen via het internet. Hier kan je alle landelijke schilderijen met elkaar vergelijken en het gevoel onderscheiden. Je kan goed kijken naar welke kleuren in je huis passen en bij welk schilderij het gevoel het beste is. Wanneer je liever de schilderijen in het echt wilt zien dan kan je natuurlijk altijd naar de galerie gaan om de schilderijen te bekijken en in het echt te bewonderen. Je kan ook altijd hulp vragen met het uitzoeken van een goed schilderij.

https://www.schilderijbestellen.nl

Published: maart 19, 2018