Inlijstglas

Glas wordt niet alleen gebruikt in ramen en deuren. Glas wordt ook gebruikt om een kunstwerk te beschermen tegen weersinvloeden. Dit glas is op bepaalde punten iets anders. De ontwikkeling is niet gebleven bij gewoon glas en ontspiegeld glas. Er zijn inmiddels verschillende soorten en typen glas waarmee een kunstwerk ingelijst kan worden bijgekomen.

Floatglas Het meest bekende is natuurlijk het floatglas. Het floatglas dat wordt gebruikt voor inlijstingen is meestal dunner dan gewoon glas. Er moet genoeg ruimte overblijven in de lijst voor een passe-partout, de achterkant en het kunstwerk zelf. Het voordeel van floatglas is dat het helder is en alle kleuren laat stralen. Het nadeel is dat floatglas een groenige zweem kan hebben. Voor grote kunstwerken is het vanwege breekbaarheid minder geschikt. Ook spiegelt floatglas waardoor bij een bepaalde lichtinval het hele kunstwerk niet te zien is.

®Clarity glas ®Clarity glas is een waterwhite glas. De speciale coating zorgt ervoor dat het kunstwerk haarscherp blijft en dat er geen vervelende spiegeling zichtbaar is.

UV-werend glas UV-werend glas beschermt het kunstwerk tegen verkleuring door fel zonlicht. Het is voorzien van een speciale coating. Deze coating blokkeert 97% van de uv-straling.

Museum glas Museum glas heeft alle voornoemde eigenschappen. Museumglas blokkeert uv-straling, is ontspiegeld en heeft waterwhite eigenschappen.

Plexiglas Plexiglas is vooral geschikt voor hele grote kunstwerken met de kans dat het glas snel breekt of omdat het kunstwerk anders te zwaar wordt. Plexiglas is licht van gewicht en blokkeert tot 93% van de uv-straling.

PX3UV100 PX3UV100 gaat verkleuring tegen doordat 99,7% van de uv-straling wordt geabsorbeerd, waardoor het kunstwerk niet kan verkleuren.

True Vue Optium Museum Acrylic glas True Vue Optium Museum Acrylic glas is ontspiegeld acrylglas dat één derde lichter is dan gewoon glas. Het True Vue Optium Museum Acrylic glas heeft aan beide zijden een speciale gepatenteerde coating en weert 98% van de Uv-straling. 

http://www.aaglashandel.nl/Glas-Producten/Enkel-glas/