Kunststof glas

Met kunststof glas zijn de toepassingsmogelijkheden legio. Er zijn verschillende soorten kunststof glas. Hieronder zetten we een paar voorbeelden, soorten en eigenschappen van kunststof glas op een rij.

Soorten kunststof glas

De meest gebruikte soorten kunststof glas zijn Plexiglas, Lexan en Meerwandige Kanaalplaten. Plexiglas wordt ook wel Acrylaat genoemd.

Eigenschappen en toepassingen kunststof glas van Plexiglas

Plexiglas kan niet alleen worden toegepast als vervangend glas voor een raam, maar ook voor een ingelijst kunstwerk. Vooral bij extreem grote kunstwerken die beschermd moeten worden met een glasplaat, is het een goede keuze om voor plexiglas te kiezen. Het grote voordeel van dit type kunststof glas is dat het lichter is in gewicht dan gewoon glas. Daarnaast wordt uitgesloten dat uw kunstwerk beschadigd kan raken door glasscherven. Wanneer plexiglas als kunststof glas voor een raam wordt gebruikt, geniet men van de uitstekende lichtdoorlating. Plexiglas kan gevormd worden en is zeker vijfentwintig keer sterker dan gewoon glas met gelijke dikte. Om die reden wordt plexiglas ook regelmatig toegepast op balustrades, balkonafscheidingen en trapleuningen.

Eigenschappen en toepassingen kunststof glas van Lexan

Lexan is een gepatenteerd merk en is gemaakt van Polycarbonaat. Lexan is visueel zeer transparant en gecombineerd met de extreem hoge slagvastheid, onderscheidt deze kunststof glas zich van andere kunststof glassoorten. Lexan is 250 keer sterker dan gewoon glas met gelijke dikte en daardoor bijna onbreekbaar. Vanwege de slagvastheid, transparantie en weersbestendigheid, is deze kunststof glassoort buitengewoon inzetbaar ter beveiliging tegen inbraak en brand. Dit type kunststof glas is zelfdovend, vormbaar, isolerend en licht in gewicht.

Eigenschappen en toepassingen kunststof glas van meerwandige platen

Meerwandige platen worden ook wel kanaalplaten of dobbelsteck genoemd. Ze kunnen worden ingezet als tussenschot in een grote kantoorruimte, om dichte wanden te vervangen door meerwandige platen of als dakplaten bij een overkapping. Op deze manier zorgt men voor fraaie lichtinval in de woon- of werkomgeving. Dit type kunststof glas is licht in gewicht, isolerend en veilig wanneer het breekt. Enig nadeel is het trommelgeluid wanneer het regent.

http://www.aaglashandel.nl/