Inzake Kunst
Image default
MKB

Hoe harde geldleningen u in moeilijke tijden kunnen achterlaten?

Wanneer u voor het eerst begint met beleggen in onroerend goed, hoort u veel termen die in andere sectoren niet bestaan. Een daarvan, hard geld, klinkt alsof het te maken heeft met concrete deals, maar het beschrijft in feite een type lening dat specifiek is voor de vastgoedsector.

U vraagt zich waarschijnlijk af wat dat betekent. Nou, een hard geld lening is een één-op-één ding. In plaats van naar de bank te gaan, benader je een particuliere geldschieter. Oké, dat gaf het waarschijnlijk ook de aura van mysterie die het heeft.

Een hardgeldlening is een soort kortlopende onroerendgoedlening die wordt verstrekt door een particuliere geldschieter en wordt gedekt door activa, meestal onroerend goed. Deze leningen hebben doorgaans een terugbetalingsperiode van zes maanden tot drie jaar en brengen hogere rentetarieven en vergoedingen in rekening om het ontvangen rendement op de investering (ROI) te verbeteren.

Meer over harde geldleningen

Voor typische onroerendgoedaankopen is dit type lening niet nodig. Voor de meeste aankopen krijgt u een traditionele hypotheek. U zou een hardgeldlening aangaan als u een opknapper, een huis om te renoveren of een vervallen pand wilt kopen om de bestaande structuur of structuren af te breken en vervolgens iets nieuws te bouwen.

Een hard geldbedrag lening verschaft dan over het algemeen het geld niet alleen om het onroerend goed te kopen, maar ook om het te renoveren of te verbouwen. Zodra de koper het object tot een acceptabel niveau heeft gerenoveerd of gerehabiliteerd, neemt de koper een traditionele hypotheek van een commerciële geldschieter en betaalt vervolgens de hardgeldlening volledig af, als ze dat nog niet hadden gedaan.

Waarheen?

Als het niet uw straathoek is en niet uw bookmaker en ook niet uw kredietvereniging, vraagt u zich waarschijnlijk af waar deze lening in godsnaam vandaan komt en hoe ze dit allemaal hebben geld.

U zult waarschijnlijk ook blij zijn te horen dat de geldschieters uit vrij normale financiële bronnen bestaan. Het is meestal een van de volgende drie:

  • Privé-personen zoals durfkapitalisten bieden deze leningen aan voor een hoger dan de marktwaarde (ROI).

  • Privé beheerde fondsen die gespecialiseerd in ontwikkelingsfinanciering van onroerend goed.

  • Hypotheekmakelaars die werken met niet-traditionele bronnen zoals verzekeringsmaatschappijen en particulieren.

Speciale leningen

Leningen met hard geld zijn een raadsel verpakt in een stigma zoals de filmische lijn gaat. Als je dacht dat er maar één soort bestaat, verras je dan! Er zijn zes soorten leningen voor hard geld. Hiervoor heb je wel een vast inkomen nodig, lenen zonder inkomen is vaak geen optie.

Een lening voor hard geld aanvragen

Het geweldige nieuws is dat de drie soorten financiële kredietverstrekkers die deze leningen willen maken. Ze scouten actief naar nieuwe projecten. Ze zoeken naar goed geplande projecten met een duidelijk exitplan en een deel van het eigen geld van de lener geïnvesteerd.

Hoewel uw kredietgeschiedenis er nog steeds toe doet, speelt het wel een kleinere rol. U kunt een paar kredietproblemen hebben en toch de lening krijgen. Dat maakt dit een sterke financieringsoptie, maar je moet wel voorbereid zijn. U moet een financiële kredietverstrekker benaderen met een intentieverklaring waarin uw financieringsbehoefte en uw middelen om deze terug te betalen beknopt worden uitgelegd.

De volgende stap in de aanvraag

U krijgt uw financiën binnen bestellen voordat u uw aanvraag indient. Als je nog nooit eerder een lening hebt aangevraagd, laat me je dan waarschuwen. Het vergt wat voorbereiding.

Als u ooit eerder een budget heeft opgesteld, zult u veel van dezelfde stappen doorlopen. U moet uw financiën kunnen documenteren.

U moet ook zakelijke documenten opstellen. Dit betekent dat u uw ondernemingsplan en uw investeringsplan moet opstellen. Dat is minimaal.

U moet ook potentiële geldschieters voorzien van het projectbudget en de geschatte projectkalender. De geldschieter moet weten hoe lang het project kost, omdat het een onderdeel van hun algoritme is. Het zal bijdragen aan de looptijd van de lening. Wil je 3500 euro lenen zonder BKR toetsing dan wordt er vaak geen plan gevraagd en kun je zonder al te veel moeite de aanvraag doorlopen.

Onderpand

Het onroerend goed niet moeten perfectioneren. Je moet het gewoon bezitten. Sommige geldschieters zullen in feite nog steeds lenen als het onroerend goed dat u bezit in executie is of als u of uw bedrijf in een faillissementsprocedure zit. De overwaarde van het huis of de overwaarde van het huis is ook van belang. Het moet echt van jou zijn, gratis en duidelijk om in aanmerking te komen voor gebruik als onderpand.

 

https://www.leningenhypotheek.com/