Inzake Kunst
Image default
Particuliere dienstverlening

Snel online scheiden? Zo werkt het

Steeds meer mensen kiezen ervoor om online te scheiden, omdat het vele voordelen met zich meebrengt. Online scheiden kan snel en soepel verlopen zonder tussenkomst van andere partijen, zoals een bemiddelaar, advocaat of rechter. Vraag online het info-pakket aan of bel kosteloos voor een eerste afspraak van maximaal 1,5 uur. Het info-pakket is online aan te vragen op de website van de Echtscheidingswinkel.

Het info-pakket

Wanneer u uw e-mailadres opgeeft, krijgt u het info-pakket binnen enkele minuten kosteloos toegestuurd. In het infopakket staat precies uitgelegd wat u moet doen om te scheiden. Bent u benieuwd naar de doorlooptijd en kosten die bij het online scheiden komen kijken? Ook die informatie zal behandeld worden in het info-pakket.

Aanvraagformulieren invullen

Om het proces persoonlijk te houden vullen beide partijen samen de aanvraagformulieren om online te scheiden in. U zal gevraagd worden uw persoonlijke situatie toe te lichten door aan te geven onder welke voorwaarden u getrouwd bent en of u eventueel kinderen en een koop- of huurwoning heeft. Door deze informatie op te geven, kunnen experts van de Echtscheidingswinkel u het beste helpen.

Het contact tussen alle partijen

Nadat de papieren zijn ingevuld en opgestuurd wordt er met beide partijen afzonderlijk en gezamenlijk contact opgenomen. Het contact kan op verschillende manieren verlopen: per WhatsApp groep, post of telefonisch. Ook is het mogelijk te videobellen. U kunt er zelf voor kiezen op welke manier u het liefste contact wil hebben. 

Behandeling van de scheiding

Na het ontvangen van de papieren zullen de echtscheidingsstukken door een advocaat worden opgesteld. Die stukken zullen met u en uw partner besproken en naar wens gewijzigd worden. Wanneer beide partijen tevreden zijn, zullen de papieren ondertekend moeten worden. Daarna zullen ze naar de officiële instanties opgestuurd worden. Wanneer de scheiding officieel doorgevoerd is, zullen u en uw partner daarvan bericht ontvangen.

https://www.echtscheidingswinkel.nl/