Inzake Kunst
Image default
Vakantie

Ontdek de verborgen edelstenen van Zaragoza

Zaragoza is één van de meest beroemde steden van Spanje en is de hoofdstad van de provincie met dezelfde naam. De beroemde rivier Ergo loopt door de stad en het is het centrum van een bedevaart rond de wereld van Christenen. De architectuur is een mix van Islamitisch en Gotisch.

Als je in Zaragoza bent kan je een auto huren zodat je de knelpunten achter je kunt laten en jezelf kan focussen op de natuurlijke schoonheid van Zaragoza, zoek hier naar prijzen: https://www.autospanje.nl/nl-luchthaven-zaragoza/. Er zijn veel autoverhuurbedrijven op de luchthaven.

Leuke bezienswaardigheden in Zaragoza:

We zullen de leukste bezienswaardigheden voor toeristen in Zaragoza op een rij zetten:

Proef delicatessen bij Casa Lac

Casa Lac is het oudste restaurant in Zaragoza. Het is gebouwd in 1825, zo’n 200 jaar geleden. Tegenwoordig wordt het geleid door één van de beste chefs van de wereld, Ricardo Gill. Het eten is bijzonder en wordt bereikt met de beste verse groente.

  • Het restaurant werd gebouwd door een Franse familie die naar Spanje emigreerde tijdens de Franse Revolutie. Het was in eerst instantie een bakkerij maar werd uiteindelijk een volwaardig restaurant.
  • Zowel het interieur als de architectuur van dit restaurant is prachtig. De meeste toeristen verwonderen zich ervoer.

Bezoek de beroemde markt Mercado Central

Deze markt bestaat al sinds de 13e eeuw maar is officieel opgericht in 1903. Het is een erg beroemde, mooie markt die een diversiteit aan fruit, seafood en exotische kazen aanbiedt.

De architectuur van deze markt is bewonderenswaardig. De constructie is gebaseerd op hetzelfde metaal dat werd gebruikt voor de Eiffeltoren, wat getuigt van schoonheid en duurzaamheid.

Rondleiding door Aljaferiá Palace

Dit gebouw is in de 11e eeuw door Moslims gebouwd. De architectuur is Moors maar door de Jaren heen zijn er verschillende veranderingen gemaakt waardoor het nu meer Spaans is.

 

Tegenwoordig is het regionale parlement hier gehuisvest maar bezoekers zijn het hele jaar door toegestaan.

Bekijk de Ibercaja collectie in het Goya Museum

Fransisco Goya is één van de meest belangrijke en prominente schilders in de wereldgeschiedenis. Hij startte de modern revolutie in de kunst.

  • Het Goya museum heeft relikwieën hangen vanuit de 15e eeuw tot de 20e eeuw, van de meest beroemde schilders ter wereld.
  • Net als de schilderijen in het museum komt ook de architectuur van het gebouw uit de renaissance.

Zonsondergang op de Stone Bridge

De Stone Bridge is een prachtige locatie in Zaragoza. Hij loopt over een rivier en je kunt er een prachtige zonsondergang zien. Met zulke magische en dromerige beelden is het geen wonder dat deze stad een centrum was voor verbazingwekkende kunst en creativiteit.

Zaragoza heeft veel oude plekken die het bezoeken waard zijn. Vroeger hebben zowel Moslims als Christenen geregeerd. Daardoor is er een diversiteit ontstaan die inherent is aan de omgeving en perfect resoneert met de toeristische attracties.

https://www.autospanje.nl