Inzake Kunst
Image default
Aanbiedingen

Hoe de kleuren in kinderkleding de stemming van jouw kind kunnen beïnvloeden

Als ouder zijnde wil je natuurlijk dat je kind zich zo gelukkig en comfortabel mogelijk voelt. Wist je dat kleuren hierbij ook een belangrijke rol kunnen spelen? Hoewel het kiezen van de juiste kleur voor je kind misschien klein lijkt, kan het echt een verschil maken in hun gemoedstoestand. In deze blog ga ik je uitleggen hoe de kleuren in de kleding die je kind draagt, hun stemming kunnen beïnvloeden. Zo kun je het kiezen van kleur een belangrijkere plaats geven in de kledingkeuze van jouw kind. Leuke kleding in verschillende kleuren vind je bij 4President.

 

1. Rood

Rood is een kleur die vaak wordt geassocieerd met intensiteit en opwinding. Het kan de aandacht van een kind trekken en hun energie stimuleren. Het is echter belangrijk op te merken dat rood ook kan overweldigen en mogelijk zelfs agressie kan veroorzaken wanneer het te vaak of te luidruchtig wordt gebruikt. Als je kind fysiek actief is of iets energieopwekkend wil, kun je overwegen om rood in hun sportkleding te integreren. Maar gebruik het met mate in dagelijks gebruik. 

 

2. Blauw

Blauw is een populaire kleur in kinderkleding, het is rustgevend en kalmerend. Het kan helpen om angst en stress te verminderen, waardoor je kind zich meer ontspannen en comfortabel voelt. Blauw is perfect voor kinderen die op schooltijd wat stress ervaren. Door wat meer blauwe kleding te kiezen kun je ervaringen als huiswerk, toetsen en zelfstandig werken wat ontstressen.

 

3. Geel

Geel is een optimistische kleur die geassocieerd wordt met vreugde en geluk. Het kan ook helpen om de aandacht te trekken en de hersenactiviteit te verhogen. Geel kan werken bij kinderen die wel wat meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Het kan er ook voor zorgen dat je kind zich wat opgewekter voelt op dagen dat ze misschien niet zo veel zin hebben om bijvoorbeeld naar school te gaan 

 

4. Groen

Groen is een kleur die in veel tinten komt en die geassocieerd wordt met balans, harmonie en natuur. Het kan een kalmerend effect hebben bij kinderen, net als blauw. Het verschil is dat groen toch wat meer actief en gebalanceerd oogt. Als je kind enthousiast is over natuur, bos of dieren kun je groene kleding aanmoedigen en de interesse goed stimuleren. En de rustige effecten hebben ook hun voordelen!