Inzake Kunst
Image default
Winkelen

Nieuws uit Zelhem

Er gebeurt altijd veel in de stad Zelhem. Als bewoner bent u vast bekend met berichten over evenementen, uitbreidingen van winkels, nieuwe projecten en andere nieuwtjes die altijd circuleren. Een enorme hoeveelheid informatie kan een beetje verwarrend zijn, daarom hebben we alle nieuwigheden op een rij gezet. Vandaag wordt u hieronder bijgepraat over al het nieuws uit Zelhem.

Openingsceremonie ‘Buiten Schot’

Op 14 juni 2020 opende de nieuwe buitensportvereniging Buiten Schot haar locatie in het centrum van Zelhem. Er waren veel belangstellenden die kwamen kijken bij de ceremonie die de wethouder samen met de eigenaren van de vereniging voorstelde. De vereniging richt zich op buitenactiviteiten zoals vliegeren, mountainbiken, klimmen en andere extreme sporten. Er zullen regelmatig trainingen, workshops en andere evenementen georganiseerd worden, zodat iedereen in de gemeenschap die interesse heeft, kan deelnemen.

Groendakproject “Loop erbij!”

In opdracht van gemeente Zelhem zal er een groendakproject in de stad gestart worden met de naam “Loop erbij!”. Het doel is om de biodiversiteit te bevorderen en het klimaat in de stad te verbeteren door het creëren van een groendak. Het project wordt uitgevoerd door studenten van de lokale universiteit. Om de hoogste kwaliteit te waarborgen, stellen ze een hele reeks gestandaardiseerde kwaliteitsnormen op, waaronder een minimale slakhoeveelheid, bodembedekkers en minimale verstoring bij plaatsting.

Herinrichting stadsplein

Op het centrale stadsplein van Zelhem zal binnenkort een begin gemaakt worden met een grondige herinrichting. Er zal een nieuw restaurant geopend worden, evenals een aantal winkels en een museum. Bovendien zal er een kunstgalerij en verschillende andere attracties toegevoegd worden aan het plein. Naar verwachting zal de herinrichting in de zomer van 2021 gereed zijn, waardoor de stad een nieuwe trekpleister zal bezitten voor bezoekers en inwoners.

Conclusie

Er gebeurt veel in de stad Zelhem. De opkomst van buitensportactiviteiten en het groendakproject dragen bij aan de kwaliteit van het leven van de mensen in de stad. Daarnaast zal de herinrichting van het stadsplein het centrum een stuk aantrekkelijker maken voor bezoekers en inwoners, en daarmee de leefbaarheid verbeteren. Als u meer wilt weten over het nieuws uit Zelhem, kunt u altijd terecht op de Zelhemgids.

.