Inzake Kunst
Image default
Aanbiedingen

Hoe je van je wintertuin kunt genieten

Dat de temperaturen zijn gedaald en de bladeren zijn gevallen betekent niet dat je tuin voor de winter in winterslaap moet gaan. Met een beetje creativiteit kun je ook tijdens de koudere maanden van je buitenruimte genieten. Hier volgen een paar tips over hoe je het meeste uit je wintertuin kunt halen.

Voeg wat gezellige verlichting toe 

Een van de beste manieren om van je wintertuin te genieten is het toevoegen van wat strijklichtjes of lantaarns. Dit zorgt niet alleen voor wat extra licht nadat de zon is ondergegaan, maar ook voor een warme en gezellige sfeer. Als je een open haard of vuurtafel hebt, is dit ook het moment om die aan te steken! Kijk daarvoor zeker eens op de website van 4 seizoenen tuinmeubelen! Er is niets beter dan nippen aan een glas wijn of warme chocolademelk terwijl je je opwarmt bij het vuur.

Breng het binnen naar buiten 

Dat het buiten koud is betekent niet dat je niet meer kunt genieten van je tuinmeubilair. Investeer in een buitenbank of fauteuil van goede kwaliteit en voeg wat kussens en dekens toe voor extra comfort. Je kunt ook een binnenkleed gebruiken om je tuin te laten aanvoelen als een verlengstuk van je woonkamer. En als je echt creatief wilt zijn, kun je zelfs wat gordijnen ophangen rond je zithoek om een intiem hoekje te creëren.

Voeg wat wintervriendelijke planten toe 

Er zijn eigenlijk heel wat planten die goed gedijen in de wintermaanden, dus wees niet bang om wat meer groen aan je tuin toe te voegen. Groenblijvers zijn een goede optie, want die blijven groen en geven het hele seizoen kleur. Je kunt ook proberen wat viooltjes te planten, die een van de meest winterharde bloemen zijn en bestand zijn tegen vorst en sneeuw. Door wat seizoensgebonden gebladerte toe te voegen ziet je tuin er niet alleen mooi uit, maar het zal ook vogels en andere dieren aantrekken die beschutting zoeken tegen het koude weer.