Inzake Kunst
Image default
Woningen

Met deze tips pimp je je oude kastjes

Heb je een oud versleten kastje staan en wil je deze weer mooi maken? Of heb je een kastje dat er nog wel goed uitziet maar die niet bij de rest van het interieur past? Dan hoef je niet op zoek te gaan naar een nieuwe en daar veel geld aan uit te geven. Je kunt de kast een nieuw leven inblazen. Maar hoe kan je dat het beste doen? Dat kan bijvoorbeeld door er nieuwe handgrepen op te zetten, de kast te verven of te behangen. Lees verder voor meer informatie over deze tips waarmee jij je oude kastjes kunt pimpen.

Nieuwe handgrepen

Een leuke manier om je kast te veranderen is door de oude handgrepen voor nieuwe te vervangen. Handgrepen heb je in verschillende vormen, materialen en kleuren. Kies er een die je het mooist bij de kast en de rest van het interieur vindt staan. Zulke handgrepen kun je bijvoorbeeld bij de online winkel deurgrepenwinkel.nl kopen. Voordat je een nieuwe handgreep koopt is er nog wel iets waar je rekening mee moet houden. Zo moet je weten welke steekmaat je moet hebben, omdat er verschillende formaten zijn. Deze maat kun je meten door het verschil tussen de boorgaten van de oude grepen op te meten. 

Verven

Ben je uitgekeken op de kleur van je oude kast? Of past deze niet meer goed bij de andere kleuren in huis? Dan kun je de kast een likje verf geven. Als je een echt pronkstuk van je kast wilt maken, dan kun je hem in een felle en opvallende kleur schilderen. Zo krijgt de kast niet alleen een tweede leven, maar vangt hij ook nog eens alle aandacht. Als je de kast wilt verven, dan is het belangrijk om eerst de oude lagen verf te verwijderen en de kast te ontvetten. Zo kan je de verf het mooist aanbrengen en het zorgt voor het mooiste resultaat.

Behangen

In plaats van je oude kast te verven, kun je hem ook behangen. Dit is een leuke manier op de kast een totaal nieuwe look en uitstraling te geven. Er zijn eindeloos verschillende soorten behang, dus er moet wel een soort tussen zitten die jij perfect bij de kast vindt passen. Je kunt bijvoorbeeld alleen de binnenkant van de kast behangen als je het subtiel wilt houden. Maar je kunt ook heel de kast behangen en er zo een heel kunstwerk van maken. Een andere optie is om bijvoorbeeld alleen de zijkanten van de kast te behangen. Kortom, je kunt dus alle kanten op met het behangen van je oude kast.