Inzake Kunst
Image default
Dienstverlening

Hoe werkt een begrafenisplan? En waar heb je het precies voor nodig?

In het eenvoudigste geval kun je met een begrafenisplan vooraf betalen voor je begrafenis, zodat je familieleden de kosten niet zelf hoeven te betalen – hoewel ze je begrafenis mogen betalen met geld van je nalatenschap zodra je sterft (en het is niet onderworpen aan successierechten).

Een uitvaartverzekering bevat niet alles wat u nodig heeft voor een uitvaart. Wat er precies wordt gedekt, verschilt van aanbieder tot aanbieder.

Begrafenisplannen kunnen betrekking hebben op bezichtigingen van de overledene, een limousineoptocht en een kerkdienst, maar begraafplaatsen worden vaak weggelaten. Andere kosten, die traditioneel niet worden betaald door een begrafenisondernemer, zijn ook niet inbegrepen, zoals de kosten van bloemen.

Bovendien zijn sommige kosten mogelijk niet volledig voldaan en moet uw familie de rest betalen. Veel aanbieders dragen bijvoorbeeld alleen bij aan de kosten van crematie of begrafenis. Controleer zoals altijd de details om te zorgen dat u precies weet wat u koopt.

Hoeveel kost een begrafenisplan?

U kunt een uitvaartplan kopen bij een lijkbezorger of rechtstreeks bij een begrafenisondernemer.

U hebt de keuze om een ​​vast bedrag of maandelijkse termijnen te betalen, meestal over een tot tien jaar. Eenmalige betalingen lopen gewoonlijk tussen £ 3.000 en £ 5.000.

U kunt veel meer te weten komen over de kosten van individuele begrafenisplannen in onze uitvaartplannen.

Wat zijn de alternatieven voor een uitvaartplan?

Een begrafenisplan is een manier om ervoor te zorgen dat uw gezin geen duizenden pond hoeft te betalen als u weg bent. Maar moet je er een kopen? En wat zijn de alternatieven?

Kan ik sparen voor mijn begrafenis zonder een plan te hebben?

Een uitvaartplan is niet de enige manier om de kosten van een begrafenis te dekken – een levensverzekering, geld van uw landgoed en traditionele spaarrekeningen kunnen allemaal mogelijke oplossingen zijn.

Spaarrekening

Een spaarrekening heeft het voordeel dat u uw geld met rente laat groeien. De stijgende kosten van begrafenissen zouden echter betekenen dat u mogelijk niet genoeg interesse krijgt om de piek bij te houden.

Om ervoor te zorgen dat familieleden na uw overlijden toegang hebben tot de besparing, stelt u het account in op een gemeenschappelijke naam met een vertrouwd familielid.

Betalen vanuit uw vastgoed

Begrafeniskosten kunnen ook worden betaald uit uw nalatenschap nadat u sterft. Banken zullen normaal gesproken geld vrijgeven als ze een gespecificeerde rekening van een begrafenisondernemer krijgen en een kopie van de overlijdensakte.

https://uitvaartpolis-online.com/