Energie

Energiekosten kunnen lager met deze opties in jouw woning

Inzakekunst

Op energie kan worden bespaard door zuinig om te gaan met gas en elektra. Dit kan door bewust te worden van het jaarlijkse energiegebruik. Het kan namelijk veel goedkoper in de meeste gevallen. Zo kun je gaan voor een houtkachel in plaats van de CV altijd dag en nacht aan te zetten in de slaapkamer of woonkamer. Een houtkachel verbruikt een stuk minder stookkosten dan een cv-installatie met in elke ruimte een radiator. Veiligheid staat daarbij wel voorop door te zorgen voor een goede ventilatie en een veilig rookkanaal. Gezonder is een straalkachel die ook weinig energie verbruikt. De warmte is optimaal maar de kachel is zo gebouwd dat het verbruik veel lager is dan bij een cv-installatie die altijd warmte circuleert door de woning. Bepaalde kwarts elementen in de straalkachel zorgt voor een effectieve warmte verspreiding zonder hoge toeren te draaien die je alleen aanzet als je thuis bent en het koud is.

Een goede isolatie is de basis voor een energiezuinige woning. Indien jouw woning nog onvoldoende is geïsoleerd is het verstandig om bepaalde ruimtes van een betere isolatie te voorzien zoals dubbel glas en het aanbrengen of inspuiten van extra isolatiemateriaal in de muren. Naast het zelf besparen van energie kan er ook gekeken worden naar het afsluiten van een nieuw energiecontract. Gas en elektra afsluiten.

Ga voor duurzame energie

Zonnepanelen zorgen ook voor een veel lager kostenplaatje. Zonne-energie is natuurlijk opgewekte stroom van puur zonlicht. Zelfs als de zon achter de wolken schijnt en deze niet zichtbaar is kun je wel genieten van warm water en een warm huis. Zoals bij grijze stroom komen er geen schadelijke stoffen in het milieu terecht. Natuurlijk kun je ook besparen door energie te vergelijken. Voor een groene stroom kun je kiezen voor aanbieders die groene stroom leveren waarbij tevens geen schadelijk stoffen voor het milieu ter sprake komen. Door over te stappen krijg je meestal een paar honderd euro terug cadeau. Easyswitch geeft dit volledige overzicht van energieleveranciers. Veel nieuwere woningen zijn al voorzien van zonnepanelen. Indien je ze zelf laat plaatsen mag het wel een investering zijn, je krijgt het weer terug op de jaarlijkse energienota. Zo spaar je veel energiekosten uit.

Zo kun je nog meer besparen op jouw energie portemonnee 

Steek bijvoorbeeld is een kaarsje aan voor de gezelligheid en doe alle lampen uit. Dit bespaart jaarlijks heel wat stroom. Indien je toch liever lampen kiest boven kaarsen kun je kiezen voor ledlampen. Deze lichtbronnen verbruiken zeer weinig stroom en gaan jaren mee. Zoals klassieke halogeen lampen of spotjes springen ze niet kapot na enkele maanden gebruik. Ook worden ledlampen niet meer gloeiend heet zoals halogeenlampen wel worden. Met douchen of een bad nemen kun je ook besparen door te kiezen voor een energiezuinige douchekop of een douche in plaats van een bad. Het gebruik van een bad kan worden beperkt tot ongeveer een keer per twee weken. Zo bespaar je en veel water en veel gas wat het badwater weer moet verwarmen. De was draaien kan met een wasmachine die een zuinig label heeft. Kies voor minimaal A of A+. Dit geeft aan dat jouw wasmachine ecologisch verantwoord werkt en weinig water en stroom verbruikt.

Published: november 5, 2020

Topprestaties door SunPower zonnepanelen

Inzakekunst

Genieten van topprestaties? Dat kan! SunPower zonnepanelen staan bekend om de elegantie en de topprestaties. Zo hebben de panelen een mooie vorm en zijn ze uiterst discreet. Dankzij de mooie vormgeving passen ze perfect op ieder dak en blijft het uiterlijk van uw woning in balans. Wanneer u besluit om deze zonnepanelen te kopen, profiteert u van 25 jaar garantie. Bij SolarPro, een van de grootste leveranciers van energieoplossingen, kunt u uitstekend terecht voor de aanschaf en de plaatsing van SunPower zonnepanelen. Ook nog op zoek naar een SolarEdge omvormer voor uw zonnepanelen? Deze vindt u ook in het aanbod van deze specialist. Profiteer van de uitstekende service en laat de plaatsing van uw zonnepanelen aan vakmannen over.

Vakkundige en snelle installatie van de omvormer voor uw zonnepanelen

Besparen op uw energierekening? Dan is AC spanning voor het energienet via SolarPro iets voor u. Iedereen krijgt te maken met een omvormer, wanneer hij of zij zonnepanelen aanschaft. Het zonlicht wordt door de zonnepanelen omgezet in gelijkstroom. En de omvormer zorgt dat deze gelijkstroom verkregen door de zonnepanelen, omgezet wordt in een stroom die we kunnen gebruiken, namelijk wisselstroom. Voor een omvormer van uw zonnepanelen gaat u naar SolarPro, waar u kiest uit een enkelfasige of driefasige omvormer. Beide soorten hebben vele voordelen, zoals licht en gemakkelijk te installeren en uitstekende betrouwbaarheid met een standaardgarantie van 12 jaar. Laat de omvormer voor uw zonnepanelen door onze vakmensen vakkundig en snel installeren! Ook voor een SolarEdge omvormer, SunPower zonnepanelen en de plaatsing ervan kunt u bij deze specialist terecht.

Laat SunPower zonnepanelen plaatsen en bespaar op uw factuur

Interesse in het plaatsen van zonnepanelen? Ontvang meer informatie over fotovoltaïsche cellen uit monokristallijn silicium. Tegenwoordig zien we steeds meer zonnepanelen op woningen en bedrijfspanden. Dat is ook helemaal niet vreemd, want door de plaatsing van zonnepanelen bespaart u flink op uw energierekening. Klinkt dit u als muziek in de oren? Ga dan eens langs bij SolarPro. Deze experts vertellen u alles over de voordelen van zonnepanelen en helpen u bij het maken van een goede keuze. Zij weten welke zonnepanelen in uw situatie de meeste stroom opleveren. Heeft u bijvoorbeeld voor de SunPower zonnepanelen gekozen? Dan staan zij uiteraard ook voor u klaar voor de plaatsing van deze zonnepanelen. Ook een SolarEdge omvormer kopen voor uw zonnepanelen? U hoeft hiervoor niet op een andere plek te zijn, SolarPro biedt het u allemaal.

Published: oktober 11, 2018