Inzake Kunst
Image default
Fotografie

Steeds betere kwaliteit plastische chirurgie

Aan de ene kant zeggen mensen dat ze zichzelf moeten zijn en zich niet zoveel van hun omgeving aan moeten trekken. Aan de andere kant vinden mensen het ook belangrijk als ze status hebben bij andere mensen. Het kan voor elk persoon verschillen wat de inhoud van deze status is, maar uiteindelijk schikt iedereen zich naar een bepaald maatschappelijk beeld, net welk maatschappelijk beeld er op dat moment heerst.

Een van de maatschappelijk gedragen punten van het maatschappelijke beeld van vandaag is dat mensen er goed uit moeten zien. Als gevolg hebben die er minder goed uit zien als dat beeld, minder kansen in hun carrière dan mensen die beter aansluiten bij het maatschappelijke beeld. Zo wordt van vrouwen verwacht dat ze er jong er aantrekkelijk uitzien, zodat jonge mensen meer en betere kansen hebben op een goede carrière. Dit beeld veranderd alleen wel door de jaren heen en zal niet blijven zoals die nu is.

Er goed uit zien is belangrijk omdat mensen die er goed uit zien meer kans hebben op het krijgen van bepaalde posities, dat is dan ook de reden waarom mannen en vrouwen er goed uit willen zien. Voor vrouwen is dat dan ook de reden waarom ze aan plastische en/of cosmetische industrie doen. Sommige mensen vinden dat dit nonsens is, maar dat klopt niet want iedereen kijkt weleens naar het uiterlijk van iemand als er verder geen verschil is tussen de twee kandidaten.

Zo komt het dat sommige vrouwen het belangrijk vinden om er jong en aantrekkelijk uit te zien. Zo worden borstvergrotingen, schaamlipcorrecties en ooglidcorrecties steeds populairder. De ooglidcorrectie prijs en de borstvergroting prijzen zijn de laatste tijd daarom steeds meer afgenomen. Dat had voornamelijk te maken met dat chirurgen steeds beter worden in het uitvoeren van de behandelingen. Belangrijk is echter dat mensen zich tevreden moeten voelen met wie ze zijn.

http://faceland.nl/