Inzake Kunst
Image default
Groothandel

Wat zijn mangohout meubelen eigenlijk?

Steeds meer interieurmerken kiezen ervoor om mangohout voor meubelen te gebruiken. Mangohout is een hout dat afkomstig is van de mangoboom. De boom die het exotische mangofruit produceert, is ook nog eens geschikt voor de meubelindustrie. De mangoboom groeit binnen 15 jaar al van een klein boompje tot een volwassen boom en deze wordt over het algemeen 15 tot 18 meter hoog. Doordat mangohout een stuk sneller groeit dan andere houtsoorten, is het erg gewild voor gebruik in meubels. Bij De Kortingknaller ziet u ook een steeds ruimer assortiment met meubelen gemaakt van mangohout. Een groot voordeel van dit materiaal is dat het erg betaalbare meubelstukken oplevert.

Waar komt mangohout vandaan?

De mangoboom behoort tot de anacardiaceae-familie. Andere producten, zoals pistache en cashewnoten, behoren ook tot deze familie. Mangobomen groeien in steeds meer verschillende landen, maar de boom is oorspronkelijk te vinden in India en Oost-Azië. De boom groeit het best in tropische klimaten, waardoor de productie is doorgegroeid naar Zuid-Amerika en Australië. De productie van mangohout voor unieke en stevige meubelen is op allerlei verschillende plekken te vinden aangezien dit proces niet klimaatgevoelig is.

De kleur van mangohout in meubelen

Mangohout in meubelen lijkt bijna hetzelfde als andere massieve houten. De kleur kan namelijk bewerkt worden waardoor de natuurlijke kleur tot een goudbruine of donkere gloed ontpopt. Wat mangohout zo populair maakt, is het organische patronen. Door verschillende schimmels die aanwezig zijn in de boom ontstaan er verschillende verdraaiingen in het hout. Dit effect is door veel ambachtslieden en meubelontwerpers erg gewenst, maar het is alleen door de natuur zelf te produceren. De natuurlijke kleur van mangohout varieert van lichtbeige tot zwart en het heeft zelfs stroken die groen van kleur lijken te zijn. Het is mogelijk om mangohout voor meubelen te bewerken met houtkleuring zodat de maker een donkerbruine tint creëert.

https://dekortingknaller.nl/