Inzake Kunst
Image default
Internet

Beter resultaat met een codeersysteem

Het is voor elk bedrijf voordelig als de informatiestromen netjes door het bedrijf lopen. Door goede informatiestromen hebben werknemers alle informatie die ze nodig hebben op het juiste moment tot hun beschikking. Informatiemanagement is daarom voor alle bedrijven een belangrijk punt. Voor kleine bedrijven wat minder dan voor grote bedrijven. Maar ook voor kleine bedrijven is het belangrijk omdat het direct doorwerkt in het resultaat. Toch vinden lang niet alle bedrijven informatiemanagement belangrijk. Veel processen in bedrijven kunnen dan ook veel beter. 

Met goede informatiestromen staat of valt een bedrijf. Goede informatiestromen zorgen ervoor dat er minder fouten in een proces worden gemaakt, ook worden gemaakte fouten sneller opgelost. Dit tweesnijdende mes zorgt ervoor dat het resultaat dubbel beïnvloed wordt wanneer het de informatie in het proces beter of slechter wordt. Een codeersysteem is hier de sleutel tot succes. Codeersystemen zijn systemen die er voor zorgen dat de goede informatie op de juiste tijd, op de juiste plaats tegen minimalen kosten in het proces komt. Dit kunnen allerlei verschillende soorten systemen zijn zolang ze maar dit doel beogen. 

Een voorbeeld van een codeersysteem is de kabel printer. Een kabel printer is de enige printer die op kabels kan printen. De printer print een code op een kabel waardoor je kunt weten wat voor soort kabel het is. Sommige kabels lijken erg veel op elkaar. Een verschillende code kan er in dat geval voor zorgen dat de kabels uit elkaar kunnen worden gehouden. Zo worden er op een bouwplaats geen kabels door elkaar gehaald, maar kun je aan het nummer zien om welke kabel het gaat. Ook wordt het opbergen van de kabels zo een stuk makkelijker. Kabels die hetzelfde zijn kun je nu veel makkelijker uit elkaar houden en daardoor bij elkaar opbergen. Een dergelijk codeersysteem voorkomt veel fouten en zorgt ervoor dat het resultaat gewaarborgd wordt. 

http://www.kba-metronic.com/