Inzake Kunst
Image default
Zorg

Bedplassen is voor uw kinderen geen probleem dankzij deze praktijk in Schiedam

Hebben uw kinderen nog steeds last van bedplassen en zoekt u naar een oplossing? Praktijk voor Speltherapie Schiedam biedt een mogelijke oplossing in de vorm van speltherapie. Deze vorm van therapie heeft echter enkel effect indien er een mentale oorzaak is. Bij fysieke oorzaken zoals bijvoorbeeld een blaasprobleem, zal speltherapie geen nut hebben en het probleem van bedplassen niet kunnen oplossen bij uw kind in regio Schiedam. Bent u niet zeker of deze behandeling wel de juiste is? Geen nood, bij hun praktijk zal je altijd eerst kosteloos een intakegesprek voeren. Dit gesprek is bovendien geheel vrijblijvend. Tijdens dit gesprek wordt gekeken welke behandeling het beste is voor uw kind.

Ontdek hoe speltherapie een oplossing kan bieden tegen bedplassen

U vraagt zich vast af wat speltherapie juist is en hoe dit het probleem van bedplassen bij uw kind in regio Schiedam kan verhelpen? Zoals de naam al doet vermoeden wordt bij speltherapie gebruik gemaakt van spelletjes in plaats van spreken. Zo wordt het kind samen met een therapeut in een kamer gezet vol met allerlei materiaal als poppen, spelletjes, dieren en knutselmateriaal. Het kind mag naar hartenlust spelen en kan zich daardoor goed uitdrukken. Door te observeren en mee te gaan in het spel van het kind zal de therapeut eventuele redenen voor het bedplassen kunnen ontdekken. Naast speltherapie kan de therapeut de ouders ook begeleiding geven. In deze gesprekken geeft de therapeut tips en stelt hij of zij een plan op zodat u goed kan omgaan met uw kind.

Speltherapie: een oplossing voor mentale problemen bij uw kinderen

Bij Praktijk voor Speltherapie Schiedam lossen ze naast het probleem van bedplassen nog andere mentale problemen op bij uw kinderen in de regio Schiedam. Zo wordt speltherapie ook gebruikt voor kinderen die met een laag zelfbeeld zitten, kinderen die moeilijk kunnen omgaan met andere kinderen of met volwassenen en bij acceptatieproblematiek in verband met littekens, ziektes of andere aandoeningen. Denkt u dat uw kind last heeft van één van die dingen? Dan zou ik zeker eens informeren of een afspraak maken.

https://www.speltherapieschiedam.nl/