Inzake Kunst
Image default
Architectuur

Chipboard kopen? De voordelen

Een chipboard kopen kun je gebruiken als basis voor je creatieve ideeën. Veel mensen vinden het fantastisch om met een chipboard te werken. Je kunt het bewerken met gesso, inkt, verf of direct gaan beplakken met papier. Het leuke aan creatief bezig zijn is dat er geen regels en verplichtingen zijn in hoe je iets wilt gaan maken. Als je kies voor een chipboard kopen kun je helemaal los gaan wat betreft je creativiteit. Gebruikt verschillende materialen en vormen en maak er een mooi geheel van.

Naast de creativiteit die je erin kunt stoppen zijn er nog meer voordelen van een chipboard kopen. Benieuwd naar meer voordelen? Lees dan hieronder verder.

Chipboard combineren

Als je gebruik maakt van een chipboard dan kun je als basis chipboard achtergronden gebruiken. Je kunt ze gebruiken voor allerlei verschillende projecten. Denk aan mixed media of scrapbooking. Met mixed media kun je, zoals de naam al zegt, allerlei verschillende materialen met elkaar combineren en er vervolgens een mooi geheel van te maken. Je kunt een chipboard ook gebruiken voor scrapbooking.

Wellicht herinner je het nog wel van vroeger: poesiealbums maken of herinneringsboeken. Dit is eigenlijk weer terug onder de creatieveling, maar dan als scrapping. Scrapbooking komt uit de V.S. en is daar heel populair. Miljoenen van hobbyknutselaars scrappen daar en beschrijven de boeken als “dromen en herinneringen om aan te raken”. Bij scrapbooking worden je mooiste herinneringen door middel van foto’s, knutsels en deco in een knutselboek (scrapbook), of ook via myphotobook in een fotoboek of album, vastgelegd. Je beleeft foto’s dan op een geheel andere manier.

Naast dat het eindresultaat van een creatie er mooi en geslaagd uit kan zien zijn er nog meer voordelen van creatief bezig zijn.

Voordelen van creatief bezig zijn

Je hoeft tijdens het creatief bezig zijn met iets niet persé goed te kunnen knutselen. Creatief bezig zijn is leuk voor iedereen. Wist je dat knutselen juist de creativiteit stimuleert en daar kun je tijdens verschillende momenten profijt van hebben. Helaas wordt er vandaag de dag niet altijd meer actief ingespeeld op creatief bezig zijn. Wanneer je creatief bezig bent dan heeft dit meerdere voordelen. Het vermindert bijvoorbeeld stress, omdat je bezig bent met je handen.

Daarnaast heeft creatief bezig zijn als voordeel dat je een gevoel van vrijheid ervaart. Als je iets aan het creëren bent geeft je dat namelijk de gelegenheid om te doen en maken wat je wilt, zonder daarin veroordeeld te worden of iets fout te kunnen doen. Het geeft meteen ook het stukje kindergevoel. Een leven zonder zorgen en genieten van vrijheid door te spelen en knutselen. Als kind legde je tenslotte geen druk op jezelf.

Als je met je chipboard aan de slag gaat door bijvoorbeeld te gaan schilderen dan leer je, je beter te concentreren. Je bouwt daardoor nog eens extra focus op. Leren concentreren op de specifieke kenmerken van een project waaraan je werkt, helpt bij het bevorderen van focusvaardigheden die nodig zijn op de werkplek of in het onderwijs.

Creatief bezig zijn en met een chipboard werken kan je veel positiviteit en rust brengen.