Inzake Kunst
Image default
Aanbiedingen

Deze voordelen van beton trilnaalden moet je kennen op de werkplaats

Deze voordelen van beton trilnaalden moet je kennen op de werkplaats

Werk je veel met beton, dan weet je hoe belangrijk het is om het beton te verdichten zodat er geen luchtbellen meer inzitten en het een stevige massa blijft. Luchtbellen zorgen er niet alleen voor dat het beton niet glad oogt, maar maakt het ook minder solide. Het kan zelfs gevaarlijk zijn, omdat het beton poreus wordt en hierdoor kan gaan barsten. Daarom is het belangrijk om het beton te verdichten voordat het uitgehard is. Hiervoor zijn verschillende gereedschappen te koop, waaronder de trilnaalden. Voordat we op de voordelen ingaan, leggen we eerst uit wat een trilnaald is. Daarna gaan we in op de voordelen en we sluiten af met waar je het kunt kopen. 

 

Zo werkt het

Het materiaal beton wordt vaak gekozen omdat het sterk en duurzaam is, waardoor het erg populair is. Tunnels, trappen of vloeren in gebouwen, er zijn veel verschillende plekken waar beton tegenwoordig wordt ingezet. Deze kracht en duurzaamheid wordt echter pas bereikt, als het beton goed verdicht is. Hier komen de trilnaalden van pas. De beton trilnaalden worden in het betonmengsel geplaatst, waardoor er een trilling ontstaat. Dit trillen zorgt ervoor dat de luchtbellen verdwijnen en worden opgevuld met beton. 

 

Voordelen

Zoals gezegd, zijn trilnaalden erg belangrijk voor een hoge kwaliteit van het beton. Door alle lucht uit het beton te trillen, is de kans dat het beton knapt minimaal en kan het veilig in allerlei constructies worden gebruikt. Er zijn verschillende machines om dit te bereiken, maar het voordeel van de trilnaalden is dat ze maximale slagkracht hebben en daardoor voor de perfecte verdichting zorgen. De trilnaalden zitten namelijk direct in het beton in tegenstelling tot oppervlaktetrillers, die aan de oppervlakte van het beton worden geplaatst. Doordat de trilnaalden direct in het vers gegoten beton worden geplaatst, is het resultaat en daarmee de kwaliteit erg hoog. Daarnaast kunnen ze heel plaatselijk worden ingezet en daardoor ook voor kleinere oppervlaktes worden gebruikt. In sommige gevallen is de vorm van het betonoppervlak helaas niet geschikt om de trilnaald in te zetten. In dit geval is het beter om een triltafel of trilmotor te gebruiken, omdat deze de bekisting zelf laten trillen. Wanneer het mogelijk is, wordt echter wel aangeraden om de trilnaald te gebruiken, omdat deze het beste resultaat oplevert. 

 

Waar kopen?

Bekijk het assortiment betontrilnaalden van Lievers Holland eens, om een geschikte trilnaald voor jouw werkzaamheden te vinden. Deze aanbieder is in trilnaalden en andere betonverdichtingsapparaten gespecialiseerd en verkoopt niet alleen een heel assortiment aan trilnaalden, maar kan je er ook alles over vertellen en adviseren welke trilnaald jij moet hebben!

 

https://www.lieversholland.com/