Inzake Kunst
Image default
Aanbiedingen

Geboortekaartjes zijn kleine kunstwerkjes

Geboortekaartjes zijn tegenwoordig uitgegroeid tot kleine kunstwerkjes. Prachtig ontworpen kaarten en vaak inhakend op de laatste nieuwe trends. Het is een heel modebewust product geworden. Hoe anders was dit vroeger toen je een beperkte keuze had bij de drukker en uit een aantal modelboeken een standaard geboortekaartje kon kiezen. Dan kon alleen nog maar de teskt in één kleur worden ingedrukt.

Monochrome geboortekaartjes in één kleur

Tegenwoordig volgen de trend elkaar supersnel op. Zie in de interieur wereld een nieuwe stijl ontstaan? Dan duurt het echt niet lang of deze wordt doorvertaald naar kleding en dus ook naar geboortekaartjes. Dit geldt ook vice versa zo. We willen allemaal graag een ontwerp volgens de laatste nieuwe trends. Afgelopen jaar was de botanische trend een echt opvallend aanwezige trend, die we veelvuldig in om ons heen hebben gezien en nog steeds zien. Dit is echt een blijvertje voor de komende paar jaren. Maar ook in deze botanische trend valt er een hoop te variëren, van ontwerpen met groene bladeren tot lieve bloemen maar ook met potlood getekende botanische tekeningen.

Wat zijn de trendkleuren van 2023?

Wat we dit voorjaar veel zien zijn zachte kleuren, niet te heftig. Wij van Koningkaart hebben hier op ingespeeld met een collectie met ‘monochrome geboortekaartjes’ om ze zo maar te noemen. En wat is dat dan? Monochoom. Mono betekent eigenlijk één, dus ontwerpen in één kleurtint. Zo vormt je ontwerp direct een samenhangend geheel. Met de modekleuren van moment is het eenvoudig om mooie kleuren te kiezen. Voor de nieuwe designs kozen wij voor terracotta, grijsgroen en lichtblauw. Een geboortekaartje om de komst van een dochter aan te kondigen in de kleur terracotta met bladeren is natuurlijk een feest om te zien. 

Geboortekaartjes voor jongens en meisjes

Vroeger had je ook veel monochrome geboortekaartjes maar dan eigenlijk meer in zwart / wit. Met de on-demand druktechnieken van tegenwoordig is er veel meer mogelijk. En met de grafische programma’s, waar heel eenvoudig in een paar stappen je ontwerp kunt maken. Je hoeft geen specialist meer te zijn om tot een mooi resultaat te komen. Ben je nu zwanger van een jongen of meisje? Dan ga je niet meer naar de drukker om de hoek maar je gaat online zoeken. Koningkaart is zo’n online aanbieder van geboortekaartjes. Zij hebben ook een echte ontwerptool waarmee je zelf aan de slag kunt met het designen van een mooi geboortekaartje. Je hoeft echt geen kunstacademie gedaan te hebben voor een mooi kunstzinnig geboortekaartje.

https://koningkaart.nl/geboortekaartjes