Inzake Kunst
Image default
Mode en Kleding

Waarom kiezen voor Teva slippers?

Soms moet je in de zomerhitte iets aantrekken dat ademend is, maar ook tegen een stootje kan en lange wandelingen aankan. En het moet er ook nog goed uitzien aan je voeten. Dit beschrijft de hele catalogus van sandalen die deze ontwerper maakt.

Teva slippers zijn niet zoals sneakers die veel ruimte hebben om allerlei ontwerpen in te stoppen. Sandalen zijn een zool met bandjes eraan, die gebruikt worden om uw voeten aan de zool te verankeren. Dus om de mooiste ontwerpen te hebben, moeten ze natuurlijk ook de mooiste bandjes hebben.

De meeste van deze modellen zijn plat met grote en dikke zolen. Er zijn er echter ook veel die dicht bij traditionele schoenen zijn ontworpen, met goed afgetekende en soms hoge hakken en een dunne en gebogen zool. De stijlen waarnaar wij besloten hebben te kijken zijn meestal plat, maar ze slagen erin stijlvol te zijn door de manier waarop de afzonderlijke bandjes zijn ontworpen, het materiaal waarvan ze zijn gemaakt en ook het aantal en de plaatsing van de bandjes.

De meeste Teva sandalen zijn gemaakt van een sterk synthetisch materiaal zoals rubber. Schoeisel van dit merk heeft meestal rubberen zolen. Dit komt omdat ze niet alleen zeer comfortabel zijn, maar ook langer meegaan dan sommige natuurlijke materialen. Synthetische materialen zijn ook vaak goedkoper omdat ze in massa kunnen worden geproduceerd, terwijl natuurlijke materialen zoals leer vaak beperkt zijn.

Een andere reden waarom synthetische zolen zo vaak worden gebruikt is voor flexibiliteit en comfort. Meestal dragen mensen dit soort schoenen om uit te gaan in droge en dorre omstandigheden, wat betekent dat de grond veel harder is dan wanneer het nat of koud is. Synthetische zolen absorberen de schokken van het lopen op harde ondergrond, en voorkomt dat scherpe voorwerpen uw voeten verwonden.

Andere materialen die voor Teva-schoenen worden gebruikt zijn leer, dat duurzaam en comfortabel is en goed ademt. Houd er wel rekening mee dat het niet goed tegen water kan.

Als het gaat om levensduur, zal het rubber het leer meestal verslaan. Leer kan heel lang meegaan, maar daar heb je wel veel lagen voor nodig, waardoor de schoenen wat duurder worden. Dat probleem doet zich niet voor bij rubber, dat een goedkoop materiaal is en ook meerdere seizoenen mee zal gaan. Synthetische zolen kunnen wel tegen een stootje, en je kunt er behoorlijk actief in worden. Daarom zal de schoen van uw keuze, meestal gemaakt met synthetische zolen, u in staat stellen buiten te doen wat u wilt en dat ook nog in stijl.