Groothandel

Wat zijn mangohout meubelen eigenlijk?

Steeds meer interieurmerken kiezen ervoor om mangohout voor meubelen te gebruiken. Mangohout is een hout dat afkomstig is van de mangoboom. De boom die het exotische mangofruit produceert, is ook nog eens geschikt voor de meubelindustrie. De mangoboom groeit binnen 15 jaar al van een klein boompje tot een volwassen boom en deze wordt over het algemeen 15 tot 18 meter hoog. Doordat mangohout een stuk sneller groeit dan andere houtsoorten, is het erg gewild voor gebruik in meubels. Bij De Kortingknaller ziet u ook een steeds ruimer assortiment met meubelen gemaakt van mangohout. Een groot voordeel van dit materiaal is dat het erg betaalbare meubelstukken oplevert.

Waar komt mangohout vandaan?

De mangoboom behoort tot de anacardiaceae-familie. Andere producten, zoals pistache en cashewnoten, behoren ook tot deze familie. Mangobomen groeien in steeds meer verschillende landen, maar de boom is oorspronkelijk te vinden in India en Oost-Azië. De boom groeit het best in tropische klimaten, waardoor de productie is doorgegroeid naar Zuid-Amerika en Australië. De productie van mangohout voor unieke en stevige meubelen is op allerlei verschillende plekken te vinden aangezien dit proces niet klimaatgevoelig is.

De kleur van mangohout in meubelen

Mangohout in meubelen lijkt bijna hetzelfde als andere massieve houten. De kleur kan namelijk bewerkt worden waardoor de natuurlijke kleur tot een goudbruine of donkere gloed ontpopt. Wat mangohout zo populair maakt, is het organische patronen. Door verschillende schimmels die aanwezig zijn in de boom ontstaan er verschillende verdraaiingen in het hout. Dit effect is door veel ambachtslieden en meubelontwerpers erg gewenst, maar het is alleen door de natuur zelf te produceren. De natuurlijke kleur van mangohout varieert van lichtbeige tot zwart en het heeft zelfs stroken die groen van kleur lijken te zijn. Het is mogelijk om mangohout voor meubelen te bewerken met houtkleuring zodat de maker een donkerbruine tint creëert.

https://dekortingknaller.nl/

Published: april 29, 2021

Verse producten etaleren in een koeltoonbank

Bent u de eigenaar van een horecazaak en heeft u etenswaren die u graag zou etaleren in uw zaak? Dan kunt u het beste een koeltoonbank aanschaffen. Omdat deze toonbank een koelfunctie heeft, blijven uw etenswaren langer vers. Maar waar koopt u een dergelijke toonbank? Het antwoord is: bij Koeltechnisch Buro Midden Nederland. Dit bedrijf is gespecialiseerd in koeltechniek en beschikt over een ruim assortiment aan horeca-apparatuur. Naast een koeltoonbank kunt u hier ook uitstekend terecht voor bijvoorbeeld gebaksvitrines, ijsvitrines, gekoelde werkbanken en dry-age-kasten. Daarnaast kunt u hier ook terecht voor keukeninrichting, koel- en vriescellen, waterkoelers en airconditioning. Kortom: wanneer u een horecazaak start kunt u voor al uw benodigdheden het best even een kijkje nemen in het assortiment van Koeltechnisch Buro Midden Nederland. Uiteraard kunt u hier ook uitstekend terecht wanneer u al een horecazaak heeft en u iets wilt vervangen of wanneer u wilt uitbreiden.

Een greep uit het aanbod van deze specialist

Wanneer u een koeltoonbank nodig heeft, kunt u bij deze specialist kiezen uit een ruim assortiment. De toonbanken die u hier vindt, zijn uitermate geschikt voor het koelen van fruit, groenten, verpakte vleeswaren, frisdranken en snacks. Door middel van luchtcirculatie blijven al deze producten langer vers. Bij deze specialist kunt u onder andere kiezen uit de Koops Classic, de Koops Straight en de Koops Round. Voor het volledige assortiment kunt u het best de webshop een bezoekje brengen of langsgaan in de showroom in Ingen.

Neem bij vragen contact op met dit bedrijf

Heeft u vragen over een specifiek soort koeltoonbank? Of wilt u graag geadviseerd worden door een specialist die alles weet over de voor- en nadelen van de verschillende koeltoonbanken? Neem dan contact op met de medewerkers van dit bedrijf. Zij staan u namelijk graag te woord. Hun contactgegevens vindt u op de website.

https://middennederland.nl/

Published: maart 4, 2021

Een kwalitatief hoogstaande groefkogellager koopt u hier

Inzakekunst

Kwaliteitsproducten waar u op kunt bouwen, hiervoor moet u bij Bernard Sanders zijn. Bij deze specialisten koopt u een passende groefkogellager voor ieder project. Dit product is eenvoudig, maar toch zeer veelzijdig. Zo kunnen de producten ­– door de ruimte tussen de loopbanen en kogels – worden ingezet voor zowel radiale als axiale belasting in beide richtingen. Daarnaast is een groefkogellager geschikt voor zowel lage als zeer hoge toerentallen én vereisen deze producten weinig onderhoud.

Altijd een groefkogellager die aan uw wensen voldoet

Om ervoor te zorgen dat ook u een groefkogellager vindt die aan al uw wensen en eisen voldoet, koopt u bij deze webshop de producten in veel soorten en maten. Natuurlijk kunt u bij deze specialisten ook terecht voor advies. U kunt rekenen op maatwerk, zodat u altijd tot het gewenste eindresultaat komt. In het assortiment van de webshop vindt u onder andere:

  • Een tweerijige groefkogellager;
  • Een  energie efficiënte groefkogellager;
  • Een roestvrijstalen groefkogellager.

Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een product met een vulopening of met een afdichting aan één of meerdere zijden. Als u een afdichting wenst, dan maakt u zelf te keuze uit en type materiaal, namelijk rubber of metaal. Hierdoor zorgen deze specialisten ervoor dat u altijd een groefkogellager van uitstekende kwaliteit vindt, die ook nog eens aan uw wensen en eisen voldoet.

Bestel uw producten eenvoudig online

Heeft u interesse in een van de vele soorten groefkogellagers van deze specialisten? Bekijk dan eens de website. Hier vindt u nog meer handige producten voor persoonlijke bescherming, hijs- en heftechnieken, lastechnieken, intern transport en nog veel meer. Heeft u vragen over de producten? Neem dan gerust contact op met Bernard Sanders. De vriendelijke medewerkers voorzien u graag van meer informatie en gedegen advies. Zo weet u dat u altijd de juiste keuze maakt. Bestel vandaag nog de producten online!

https://www.bernardsanders.com/

Published: januari 20, 2021