Inzake Kunst
Image default
Horeca

Tips voor een te energiek kind

Alle kinderen zijn wel eens druk, dat hoort er nu eenmaal bij. Maar sommige kinderen zijn opvallend druk. Dit kan soms best wel storend zijn en het is ook voor het kind vaak vermoeiend. In dit artikel lees je een aantal tips om je energieke kind een beetje te laten kalmeren.

Kinderen moeten hun manieren hebben om hun energie kwijt te raken. Als ze ’s avonds nog te veel energie over hebben, voelen ze zich onrustig en kunnen ze ook niet goed slapen. Zorg dus dat ze hun energie kwijtkunnen in een sport. Dit is een goede manier, omdat sporten ook nog eens gezond is. Verder kun je je kind lekker buiten laten spelen. Als je een grote tuin hebt, kun je bijvoorbeeld een houten zandbak of een houten speeltoestel kopen. Dan kan je kind gemakkelijk nog even tussendoor bewegen.

Energieke kinderen hebben vaak heel veel profijt van structuur in hun dagelijkse leven. Zo weten ze wat ze wanneer moeten doen en waar ze aan toe zijn. Probeer dus een ritme aan te nemen met een duidelijke indeling van de dag en vaste tijdstippen voor dingen die elke dag gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan het ontbijt, middageten en avondeten. Veel kinderen vinden het ook prettig als je ’s ochtends de dag met ze doorspreekt, zodat ze weten wat er gaat komen. Als ouders besef je dat soms niet, maar alles is voor kinderen meestal best wel onverwacht.

Als laatste tip kun je de prikkels proberen te verminderen. Een grote bron voor prikkels van de laatste tijd zijn schermen. Kinderen kruipen graag achter een scherm en gaan dan helemaal op in een filmpje of game. Dit is leuk, maar zorgt voor heel veel prikkels tegelijk, waar ze druk van worden. Probeer de schermtijd dus wat te verminderen en bedenk leuke en rustige alternatieven om met je kind te doen in die tijd.

https://www.buitenspeelgoed.nl/