Inzake Kunst
Image default
Mode en Kleding

Wat is het belang van een bh

Wat is het belang van een bh

Het dragen van een bh lijkt voor heel veel vrouwen een vanzelfsprekendheid. Toch is het niet zo dat ook daadwerkelijk iedere vrouw een bh draagt iedere dag. Het kan namelijk best zijn, dat het zo is dat je als vrouw af en toe dagen hebt dat je ze niet draagt. Niet gek uiteraard, maar het helemaal niet dragen van een bh, dat is dan daarentegen weer niet heel erg verstandig. Omdat er nog wel eens wat verwarring heerst over het belang van het dragen van een bh, hebben we hieronder een aantal belangen voor je op een rijtje gezet. 

Een bh biedt ondersteuning

Wanneer je een uur zonder bh rondloopt, dan is de kans vrij aannemelijk dat dit best wel even lekker is. Vooral na een dag een bh te hebben gedragen en het ook nog eens warm is, ervaren veel vrouwen dit als een ware opluchting. Op dit helemaal goed is, dat valt te betwisten, want een goede bh kenmerkt zich namelijk door het feit je het gevoel hebt dat je er geen draagt. Toch zul je merken, dat wanneer je langer zonder bh rondloopt er allerlei dingen gaat doen, je na verloop van tijd het gevoel hebt dat je borsten wat gevoeliger worden. Dit laat dus ook direct zien, dat een bh net zoals een elomi bikini belangrijk is ter ondersteuning van je borsten.

Mooier gezicht

Uiteraard zijn er ook veel vrouwen die het mooi vinden om de natuurlijke vormen te kunnen laten zien. Toch kan dit op meerdere manieren dan het helemaal niet dragen van een bh. Eén van deze manieren is bijvoorbeeld een plunge bh. Deze bh heeft net als een sport bh zonder beugel ook geen extra ondersteuning. De stof is een stuk dunner en het laat gewoon je vrouwelijke natuurlijke vormen zien. Toch biedt deze bh, in tegenstelling tot geen bh wel de nodige ondersteuning en laat het je borsten ook veel mooier tot z’n recht komen. Het is logischerwijs niet te vergelijken met bijvoorbeeld een super push up bh, maar het biedt wel enige ondersteuning voor je borsten.

Beter voor je rug, nek en schouders

Bij het niet dragen van een bh, zal het gewicht van je borsten moeten worden opgevangen door de rest van het lichaam. Dit gebeurt doorgaans door je rug, nek en schouders. Wanneer je dus langere tijd geen bh draagt, kan het heel goed zijn dat je op ten duur hier last van krijgt. Niet heel prettig dus.