Inzake Kunst
Image default
Woningen

Jaloezieën als raamdecoratie in jouw huis

Jaloezieën zijn erg populair. Ze hebben een tijdloze uitstraling en worden vaak gebruikt in verschillende soorten interieurs. Jaloezieën zijn beschikbaar in verschillende materialen, kleuren en lamelbreedtes. Met jaloezieën kun je zelf gemakkelijk de lichtinval en privacy in de kamer bepalen. Benieuwd naar welke soorten jaloezieën er nou allemaal zijn en welke soort het beste in jouw huis past? Dat lees je hier!

Horizontaal of verticaal

Jaloezieën zijn er met zowel horizontale als met verticale lamellen. De bekendste jaloezieën is de variant met de horizontale lamellen. Ze kunnen eenvoudig op lengte worden afgesneden en kunnen worden bevestigd aan veel verschillende soorten ramen en deuren. Ze zijn beschikbaar in verschillende soorten en kleuren. Er bestaan ook verticale jaloezieën. Deze zie je iets minder vaak. Hier hangen de lamellen verticaal in een steunrail. Deze lamellen kunnen gedraaid worden. Je kunt er ook voor kiezen om ze helemaal naar de zijkant te schuiven. Dit is ideaal voor een deuropening. Ook de verticale jaloezieën zijn beschikbaar in verschillende patronen en kleuren.

Verschillende soorten materialen

Jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen. Hieronder zullen deze verschillende materialen even kort beschreven worden.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën hebben een stoere en natuurlijke uitstraling. De houten jaloezieën van ilumio hebben lamellen van 50 mm breed en zijn gemakkelijk te kantelen. De collectie bevat jaloezieën met elk een unieke uitstraling. Ze worden op maat geleverd met een mooi afgewerkt houten profiel en zijn eenvoudig te bedienen. Benieuwd naar welke kleuren er beschikbaar zijn? Bekijk dan de website van ilumio raamdecoratie op https://www.ilumio.nl.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën kunnen je woning een strakke en luxe stijl geven. Dit past dus goed in een modern interieur. Ze worden over het algemeen gebruikt in de woonkamer en zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Het ligt er maar net aan welke kleur het beste past binnen jouw interieur.

Pvc jaloezieën

Pvc jaloezieën zijn onderhoudsvriendelijk en zijn daarom al jarenlang een populaire vorm van raamdecoratie. Met pvc jaloezieën heb je de uitstraling van hout, maar met de eigenschappen van pvc. Ook deze jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ook heb je de keuze uit een jaloezie met houtnerf of met een gladde en strakke uitstraling.

Jaloezieën plaatsen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je jaloezieën te laten plaatsen door een vakman. Zo weet je zeker dat het goed gebeurt, maar zitten er vaak wel weer extra kosten aan verbonden. Je kunt het ook gemakkelijk zelf doen. Jaloezieën zijn namelijk erg eenvoudig zelf te plaatsen. Er zijn verschillende manieren om je jaloezieën op te hangen. Als eerste kun je ze op het kozijn bevestigen (op de dag). De jaloezieën komen dan over het kozijn heen te hangen. Je kunt er ook voor kiezen om je jaloezieën in het kozijn (in de dag) te bevestigen en ze zo in het kozijn laten hangen. Een volgende optie is je jaloezieën op te hangen aan het plafond. Hiervoor moet je montagebeugels aan het plafond bevestigen. Als laatste optie kun je je jaloezieën bevestigen op de deur.

Combineren met gordijnen

Jaloezieën zijn gemakkelijk te combineren met gordijnen. Denk hier bijvoorbeeld aan overgordijnen of verduisterende gordijnen. Door deze combinatie is het nog beter mogelijk om je kamer te verduisteren. Met alleen jaloezieën is het namelijk niet mogelijk om je kamer volledig donker te maken. De lamellen zijn niet helemaal af te sluiten en zullen dus altijd was licht door laten schijnen. Door de jaloezie met gordijnen te combineren zorg je ervoor dat je kamer net iets beter verduisterd is.