Inzake Kunst
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een animatievideo laten maken zet je bedrijf op de kaart

Heb je het al eens overwegen om een animatievideo te laten maken om jouw bedrijf op een leuke manier te presenteren? Beeld en geluid zegt vaak veel meer dan tekst. Uit onderzoek blijkt dat veel internetbezoekers het prettig vinden om naar een video te kijken. Ze snappen dan sneller de strekking van informatie en het blijft ook beter ‘hangen’. Je kunt bovendien de boodschap op verschillende niveaus presenteren zodat je meerdere doelgroepen kunt aanspreken. Dit is dus een stuk efficiënter dan wanneer je voor diverse doelgroepen steeds een nieuwe animatiefilm moet maken of laten maken om je boodschap duidelijk te maken.

Informatie aanbieden in verschillende talen

Een animatievideo laten maken geeft je de optie om jouw boodschap in verschillende talen te presenteren waarbij je steeds dezelfde beelden kunt gebruiken. Je kunt de film bijvoorbeeld in het Nederlands en in het Engels inspreken, zodat je een grote groep klanten of geïnteresseerden kunt bedienen. Een animatievideo die je hebt laten maken kun je immers zonder problemen op meerdere plaatsen op je website plaatsen. Als je gebruik maakt van een persoon die de tekst inspreekt moet er steeds een nieuwe film worden gemaakt, wat meer tijd en geld kost.

Een animatievideo laten maken door een professioneel bedrijf

Een animatievideo laten maken kun je uitbesteden aan een professional zoals Playforward. Dit bedrijf maakt al sinds 2010 animaties voor diverse bedrijven en instellingen. Je kunt je wensen voorleggen en vervolgens gaan ze aan de slag om er een pakkende video van te maken. Deze kun je zelf inspreken maar ook dit kun je uitbesteden. Als je genoeg budget hebt, kun je zelfs een ‘bekende stem’ inhuren om jouw animatievideo te maken en in te laten spreken. Het is uiteraard ook mogelijk om de verschillende talen door verschillende stemmen te laten doen, omdat het wel zo professioneel overkomt als iemand de taal goed spreekt.