Inzake Kunst
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een ontslagvergoeding berekening bij ziekte laten doen

Wanneer je wordt ontslagen is dat natuurlijk helemaal geen fijne mededeling. Het kan uiteraard ook een behoorlijke impact hebben op je leven. Je kunt misschien wel een stuk minder kosten betalen en je kunt bijvoorbeeld niet meer zo leven als dat je eerst deed, zoals het doen van ruime inkopen als boodschappen en daarnaast is het shoppen dat je iedere maand wel een keer deed ook even verleden tijd. Natuurlijk  ben je weer op zoek naar een nieuwe baan of een andere bron van inkomsten om toch je vaste lasten en je boodschappen te kunnen betalen, maar in de tijd dat je nog werkzoekende bent staan die kosten natuurlijk niet helemaal stil. Gelukkig hoef je niet zelf al dat geld op te hoesten en bestaat er een ontslagvergoeding. Een handige ontslagvergoeding berekening bij ziekte zorgt ervoor dat jij precies weet waar jij recht op hebt wanneer je wordt ontslagen door je werkgever.

Factoren

Hoe je wordt ontslagen is een van de factoren waar je rekening mee moet houden. Daarnaast is de tijd dat je voor een werkgever werkzaam bent geweest ook een van de factoren die je in je achterhoofd moet houden wanneer je hiermee aan de slag gaat. Al deze zaken spelen een belangrijke rol en dienen te worden bekeken wanneer er wordt gekeken naar de ontslagvergoeding berekening bij ziekte. Dit wordt meestal gedaan door een expert op dit gebied, die precies weet naar wat er moet worden gekeken voor een juiste berekening.

Vergoeding

Je bent dan wel ontslagen, maar je hebt dus wel nog recht op een vergoeding van je werkgever. Met de ontslagvergoeding berekening bij ziekte weet je dus precies wat je van de werkgever minimaal dient te krijgen. Stelt hij een overeenkomst op met een lager bedrag, kan je daartegen in het verweer gaan.