Inzake Kunst
Image default
Architectuur

Dakkapel prijzen: hout & kunststof

Over de keuze voor een dakkapel slapen veel mensen meer dan één nachtje

Een dakkapel uitkiezen en kopen is iets waar de meeste woningeigenaren meer dan één nachtje over slapen. Een dakkapel kopen is namelijk een flinke investering en er zijn op dit gebied veel mogelijkheden. Denk aan houten, kunststoffen en aluminium dakkapellen. Hoe zit het met de prijsverschillen tussen de diverse modellen dakkapellen? Wat betaal je voor een dakkapel van hout of kunststof? En wat betaal je voor een prefab dakkapel, die kant-en-klaar op maat gemaakt is in de fabriek? Je leest het allemaal in dit blogartikel. 

 

De gemiddelde kosten van een houten dakkapel

Als je je afvraagt wat betaal je voor een dakkapel gemiddeld, dan is het antwoord dat een standaard dakkapel ongeveer 4200 euro all-in kost. Dit betreft dan een dakkapel van zo’n drie meter van hout, met één raam en twee draaikiepramen. Houten dakkapellen zijn gemiddeld enkele honderden euro’s duurder dan dak-uitbouwen van kunststof. Voordelig is dat hout een prachtige natuurlijke uitstraling heeft, maar daar betaal je dus wel iets meer voor. Zo kost een houten kapel van anderhalve meter, met een gewoon raam en een draaikiepraam, in een houten uitvoering 3000 euro, terwijl een kunststof model 2700 euro kost.

 

Bezoek de website van BM-dakkapel voor meer informatie over dakkapel prijzen.

 

Kunststof als voordelig en praktisch alternatief

Dakkapellen van kunststof hebben diverse voordelen vergeleken met hout. In de eerste plaats zijn ze, zoals we zagen voordeliger in de aanschaf. Je houdt al snel enkele honderden euro’s op zak. Verder hoeven ze niet periodiek geverfd te worden en zijn ze gemakkelijk in het onderhoud. Zeker als je gaat voor een prefab dakkapel, die voorgestructureerd is in de fabriek, is een goedkope optie. Met prefab-uitvoeringen bespaar je al snel een paar honderd euro boven maatwerk op locatie. Dat komt omdat prefab kapellen snel op het dak geplaatst kunnen worden.