Inzake Kunst
Image default
Huishoudelijk

Met een moodboard krijg je inzicht in stijl en inrichting

Een moodboard is een moodboard waarop je kan zien welke meubels, kleuren en accessoires goed bij elkaar passen. Het geeft je inzicht in de stijl van de woonkamer en helpt je om inspiratie op te doen voor het ontwerpen ervan. Een moodboard is ook handig als je wil weten hoe alles eruit moet zien na de verbouwing of nieuwbouw. Met behulp van eenvoudige tips wordt het mogelijk om meteen aan de slag te gaan met jouw moodboard.

Hoe maak je een moodboard?

Een moodboard kan je op verschillende manieren maken. Je kan er tekeningen of foto’s van meubels, accessoires en kleuren op plakken of het moodboard digitaal maken door een collage te maken met afbeeldingen van verschillende inspiratiebronnen.

Het moodboard kan je ook gebruiken als een soort mood-ring, waarmee je jouw stemming kunt peilen en motiveren om stappen te ondernemen richting een nieuwe inrichting.

Hoe maak je een papieren moodboard?

Als je een moodboard op papier wilt maken, kun je dit heel simpel doen met behulp van tijdschriften of andere knutsel spullen. Maak gebruik van bladeren uit tijdschriften en plak deze op een groot vel papier. Dit kan je doen door middel van het knippen of vouwen ervan, zodat alles past binnen jouw moodboard.

Het moodboard kan je ook op een andere manier gaan maken. Je kunt verschillende foto’s, tekeningen of knipsels uit magazines plakken en bij elkaar houden met behulp van viltstiften, lijm of tape.

Welke materialen heb je nodig voor een moodboard?

Je hebt niet veel materiaal nodig om een moodboard te maken. Je kan hiervoor tijdschriften, knipsels, lijm, plakband en scharen gebruiken.

Wil je een moodboard maken op de computer?

Als je een moodboard wilt maken op de computer, heb je ook wat andere materialen nodig. Je kan hiervoor afbeeldingen van meubels, accessoires en kleuren downloaden of zoeken op internet. Daarnaast heb je ook een programma nodig waarmee je kan werken met afbeeldingen, bijvoorbeeld Photoshop of InDesign.