Inzake Kunst
Image default
Huishoudelijk

5 Schoonmaaktips die je leven makkelijker maken

Van de keuken tot de badkamer tot de slaapkamer, de lijst van dingen die een schrobbeurt nodig hebben in uw huishouden kan eindeloos lijken. Gelukkig zijn er manieren om het vuile werk van de voorjaarsschoonmaak beheersbaar te maken – en er zijn ook tal van snelle schoonmaakhacks die u kunnen helpen de klus te klaren. En het beste van alles is dat schoonmaken geen dure gereedschappen of schadelijke chemicaliën hoeft te zijn. Als je wat witte azijn, zuiveringszout, poetspapier en veel oppervlakken die wat TLC nodig hebben, dan is deze lijst van snelle en eenvoudige schoonmaak tips is gemaakt voor jou. Pak nu je rubberen handschoenen en ga aan de slag!

 

Reinig je gootsteen

Het is moeilijk te geloven, maar uw vuile gootsteen bevat meer bacteriën dan uw toiletbril. Het schoonmaken van uw gootsteen hangt af van de vorm en het materiaal, dus u moet altijd de onderhoudsgids van de fabrikant raadplegen voordat u de gootsteen schoonmaakt. Maar er zijn enkele algemene schoonmaaktips die werken voor alle gootstenen, ongeacht het type.

 

Naast het regelmatig afnemen van uw gootsteen met afwasmiddel of een antibacteriële spray, de beste manier om een gootsteen na het schoonmaken te ontsmetten, is om deze te vullen met warm water en een eetlepel bleekmiddel toe te voegen. Dompel er een spons in en veeg hiermee de kraan en de handgrepen schoon. Laat het bleekmiddel vervolgens minimaal vijf minuten intrekken. Spoel af en laat het gebied aan de lucht drogen.

 

Ontstoffen van uw vaatwasser

Net als de andere apparaten in uw huis, moeten vaatwassers regelmatig worden schoongemaakt, en het is het beste om uw vaatwasser eens per maand een grondige schoonmaakbeurt te geven – inclusief een alkalische wasbeurt en het schrobben van de afvoerputjes. Een manier om dit te doen is een vaatwasmachinebestendige beker of kom te vullen met witte azijn en deze op het bovenste rek van uw vaatwasser te plaatsen. Laat daarna de (overigens lege) vaatwasser op de heetste stand draaien. Als je niet van de geur van azijn houdt, kun je er ook voor kiezen om een kopje zuiveringszout op de bodem van je vaatwasser te strooien en in plaats daarvan te spoelen met heet water.

 

Gun je oven wat liefde en aandacht

Morsvlekken en spetters in uw oven aanpakken hoeft niet moeilijk te zijn. Het is misschien tijdrovender dan bijvoorbeeld het schoonmaken van het aanrecht na het eten, maar er zijn genoeg tips en trucs om het proces een stuk makkelijker te maken.

 

Verwijder om te beginnen uw ovenrekken en laat ze minstens een uur in afwasmiddel staan voordat u ze, indien nodig, met een mild schuurmiddel schoonmaakt. Nadat u de rekken hebt verwijderd, is het tijd om de ovendeur aan te pakken. Gebruik eerst een spatel om alle etensresten weg te schrapen. Gebruik vervolgens een ovenreiniger of maak een pasta van zuiveringszout en water. Smeer de pasta op de ovendeur en laat het niet langer dan 20 minuten zitten voordat u het schoonveegt.

 

Laat uw magnetron er weer als nieuw uitzien

Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, bleekmiddel en andere schurende chemische oplossingen om uw magnetron schoon te maken, omdat deze het interieur van het apparaat kunnen beschadigen. Probeer in plaats daarvan uw magnetron te wassen met afwasmiddel. Om het proces gemakkelijker te maken, kunt u beginnen met een stoomreiniging. Verwarm gewoon een kopje water in de magnetron gedurende twee of drie minuten. Laat daarna de deur nog een paar minuten dicht, zodat de magnetron zich met stoom kan vullen.

 

Schuur uw gasfornuis.

Wanneer etensresten over de zijkanten van potten en pannen rond de branderkoppen van uw oven morsen, kan het er smerig aan toe gaan. Het is echter mogelijk om uw gasfornuis in zijn oude glorie te herstellen. U moet beginnen met het plaatsen van uw fornuis roosters in de gootsteen en laat ze weken in een niet-giftige ontvetter, zoals Simple Green. Verwijder vervolgens uw branders en besprenkel uw fornuis met dezelfde ontvetter. Gebruik een zacht schuursponsje om het vet en vuil te verwijderen en veeg het daarna schoon met keukenpapier.

 

Dit waren 5 schoonmaaktips voor u!

https://omnimar.nl/17-poetspapier