Inzake Kunst
Image default
Huishoudelijk

Stucwerk is werk voor experts

Een verbouwing is alles behalve een simpele klus. Er komt vaak veel meer kijken dan je in het begin denkt. Daarom is een verbouwing thuis altijd een roerige en onrustige tijd. Het vereist veel aandacht en daarom besteed je graag klussen uit aan vaklui in plaats van dat je dat zelf doet. Dit geldt ook voor stucwerk. Stucwerk is een must-have in een verbouwing. Het zorgt voor een schone huiselijke look op je muren en laat het lelijke beton of baksteen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Stucwerk uitbesteden is gemakkelijk gedaan door te bellen met een Stukadoorsbedrijf en te vragen naar de opties.

Ga bij een verbouwing voor zekerheid

Het laatste wat je wilt in een verbouwing is half werk. Half werk is vaak niet alleen lelijk, het zorgt voor problemen vroeger dan je denkt. Het zou best kunnen dat als je stucwerk zelf uitvoert en dit niet goed doet dat je al snel scheuren gaat zien of het niet helemaal egaal aflevert. Dit betekent vaak het stucwerk volledig opnieuw laten doen wat een tweede verbouw periode vereist. Dit kost uiteindelijk dus meer geld en je bent er langer mee bezig wat allemaal erg vervelend is. Als je geen verstand of ervaring hebt met stucwerk is het daarom af te raden om zelf aan de slag te gaan.

Hoe gaat het regelen van stucwerk?

Als je stucwerk nodig hebt is stap 1 het opzoeken van een stukadoorsbedrijf, het liefste een die in de buurt gelegen is. Veel bedrijven bieden tegenwoordig de mogelijkheid om een offerte aan te vragen online. Je levert dan foto’s in van de te stucen muren en geeft details over het materiaal, je gewenste resultaat en eventuele bijzonderheden. De meeste bedrijven vragen geen geld voor het aanvragen van een offerte. Ze antwoorden zonder kosten met de benodigde tijd om het stucwerk te realiseren en het complete kostenplaatje. Zo weet jij van tevoren zonder ook maar iets uitgegeven te hebben waar je aan toe bent.