Inzake Kunst
Image default
Industrie

Het nut van codering

Wanneer je bij de zelfscankassa aankomt in de supermarkt, is het de bedoeling dat je alle producten langs een rode ‘laser’ haalt met de barcode naar voren. Vervolgens maakt de kassa een bliep-geluid, waarna het product op het scherm verschijnt. Als je alle producten gehad hebt, kun je afrekenen en verlaat je de supermarkt. Hoewel het winkelcomfort hierdoor enorm toeneemt, omdat de rijen bij de kassa flink afnemen, gaat er veel moeite vooraf aan het scannen. Het label is namelijk niet zomaar gecreëerd, maar is met een barcode maker ontworpen. Echter, deze code is niet alleen van groot belang om een product te kunnen kopen bij de zelfscankassa in de supermarkt, maar is ook essentieel voor de traceerbaarheid van het goed. Wanneer een hoeveelheid producten namelijk teruggehaald moeten worden door een bedorven ingrediënt of foutieve stof, kan er eenvoudig nagegaan worden welke route de producten afgelegd hebben en waar ze uiteindelijk terecht gekomen zijn.

Koenig & Bauer is dé specialist die zich bezighoudt met het coderen van producten. Cosmetica, voedingsmiddelen, verpakkingen, auto’s, kabels, enzovoorts: alle producten moeten tegenwoordig voorzien worden van een code. Deze code kan een barcode zijn, maar zou ook een etiket, lasercode of labelprint kunnen zijn. Een etiket voedingsmiddel ziet er bijvoorbeeld heel anders uit dan een label voor een kabel. Om die reden heeft Koenig & Bauer een veelheid aan coderingsmachines, die beschikken over een hoge resolutie, uitstekende betrouwbaarheid en goede leesbaarheid van de code. Op die manier kan elk artikel met een code gedistribueerd worden over de supermarkten en winkels, waarna de klant een veilig product kan kopen.

Hebt u moeite met het coderen van producten of weet u niet goed of de codes wel voldoen aan de Europese wetgeving? Neem gerust contact op met Koenig & Bauer en laat u inspireren door het grote aantal mogelijkheden in creatieve codeontwerpen.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/