Inzake Kunst
Image default
Industrie

Garandeer te allen tijde verkeersveiligheid

Herinner je je nog dat er op de basisschool verkeerslessen gegeven werden, waarbij ook de dode hoek aan bod kwam? Er kwam een chauffeur met zijn vrachtwagen langs, waar je in mocht kijken en omheen kon lopen. Alle kinderen bewonderde het enorme voertuig, terwijl er ondertussen uitleg gegeven werd over de gevaren van het ding vanwege zijn omvang. Niet alleen vrachtwagens, maar ook ambulances, bestelbussen en tractoren hebben een dode hoek, waar de chauffeur rekening mee moet houden. Inmiddels is daar een oplossing voor gekomen, omdat de wetgeving is aangepast. Grote voertuigen moeten nu te allen tijde beschikken over een achteruitrijcamerasysteem of andere zichtoplossing om rondom het voertuig zicht te hebben op de gaande situatie.

Van Zwitserland is één van de weinige bedrijven die zich bezig houdt met het ontwikkelen, verbeteren en optimaliseren van zichtoplossingen in elke sector die werkt met grote voertuigen. Bedenk maar eens wat de gevolgen zouden zijn van een ambulancebestuurder die geen zicht heeft op de situatie rondom het voertuig. Als deze door een drukke menigte moet rijden met onvoldoende zicht, kunnen de gevolgen nog veel fataler zijn dan je denkt. Een ander voorbeeld is de dode hoek van de zojuist beschreven vrachtwagen. Als kind leerde je over het feit dat je altijd twee meter achter een vrachtwagen moet staan, omdat de kans anders klein is dat de bestuurder je ziet. Ook hier kunnen de gevolgen groot zijn voor omstanders, wanneer een bestuurder je alsnog niet ziet.

Camerasystemen voor grote voertuigen zijn dus essentieel om de verkeersveiligheid te kunnen garanderen. Van Zwitserland biedt niet voor niks een groot assortiment aan hoogwaardige camera’s, zoals de waeco camera of orlaco camera. Verkeersveiligheid is cruciaal voor alle weggebruikers en komt in gevaar wanneer het zicht beperkt wordt op wat voor manier dan ook. Kies dus voor veiligheid en laat je adviseren door Van Zwitserland.

https://www.vanzwitserland.nl/