Inzake Kunst
Image default
Industrie

Printers op de Nederlandse markt.

Er zijn veel verschillende soorten printers op de markt tegenwoordig. Veel mensen kennen alleen de huis-tuin-en-keuken printer, maar het gaat zoveel verder dan dat. Tegenwoordig is de 3-D printer ook helemaal hip. Er worden heel veel gebouwen en producten gemaakt met behulp van deze printer. Hoewel dit misschien de meest branche veranderende printer is zijn er een heleboel printers die ook heel veel invloed hebben op het bedrijfsleven waar jij het bestaan hoogst waarschijnlijk niet van af weet.

Om je op de hoogte te stellen ga ik je vertellen welke soorten printers er op de markt zijn en wat de voordelen hiervan zijn. 

Als eerst bespreek ik je inkjet printer. Dit is de printer zoals hij waarschijnlijk bij je thuis staat. De reden dat ik deze benoem is omdat het als eerst de meest algemene printer is. Het is in verschillende maten verkrijgbaar en hij kan dus ook voor industrieel gebruik gebruikt worden. 

Hoewel de inkjet printer bedoelt is om papier te printen kan je tegenwoordig op een heleboel soorten materialen printen. Een voorbeehld hiervan is de tht printer. Maar ook andere printers zijn instaat om op bijvoorbeeld textiel, leer of plastic te printen. 

De meeste printers zijn helaas niet milieu vriendelijk. De inkt is slecht en er komt een heleboel plastic aan te pas wat vervolgens weg gegooid moet worden. Om dit probleem op te lossen is er een hot foil printer. De gebruikt droge inkt en drukt het als het waren in het materiaal door het te verwarmen. 

Als je een printer wilt kopen is het belangrijk om te bepalen waarvoor je het nodig hebt. Is het voor industrieel of privé gebruik? En op welk materiaal ga je printen? Als je op textiel wilt printen heb je een andere printer nodig dan wanneer je een lotnummer printer nodig hebt.

http://www.kba-metronic.com/nl/