Inzake Kunst
Image default
Kinderen

Hoe kun je zadelpijn voorkomen?

Hoe kun je zadelpijn voorkomen?

Fietsen met mooi weer is leuk. Je kunt op je mountainbike rijden om te sporten terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de bossen of landerijen. Fietsen met je vrienden of familieleden is ook leuk. Houd er echter rekening mee dat fietsen zadelpijn kan veroorzaken. Als je een lange tocht maakt, kun je pijnlijke billen krijgen. Dit probleem wordt niet alleen ervaren door professionele wielrenners die urenlang fietsen, maar ook iedereen kan last hebben van deze pijn. Last hebben van pijn in je billen en schaamstreek doet pijn en maakt je ongemakkelijk als je op het pedaal trapt.

Wat veroorzaakt zadelpijn?

Fietsen door je lading te dragen met een Weathergoods city backpack is een goed idee. Als je echter een lange tocht maakt, moet je je bewust zijn van zadelpijn. Dus, wat veroorzaakt deze pijn? Zadelpijn kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. De belangrijkste oorzaak is een hard en slecht zadel. Bovendien wordt het soms ook veroorzaakt door transpiratie. De wrijving ontstaat als je urenlang op je fiets zit. Als het warm weer is, kun je veel zweten. Het opgedroogde zweet kunnen zoutkristallen vormen die je huid aantasten. Trouwens, als het regent, kan de natte, wrijvende huid ook zadelpijn veroorzaken. Als je huid gevoelig is, zul je last hebben van ernstige zadelpijn.

Zadelpijn voorkomen

Als je zadelpijn wilt voorkomen, moet je investeren in een hoogwaardige fietsbroek die is uitgerust met een zeem. Zorg ervoor dat de broek naadloos is. Op deze manier kun je de wrijving minimaliseren. Als je thuiskomt, moet je de broek zo snel mogelijk uittrekken en afspoelen. Bovendien kan je houding de wrijving beïnvloeden. Je moet je zithouding aanpassen aan het type fiets waar je op rijdt. Als je op een gewone fiets rijdt, moet je rechtop zitten. Als je echter op een mountainbike rijdt, moet je licht voorovergebogen zitten. Op een racefiets moet je juist heel diep zitten. Als je met je kinderen gaat fietsen, moet je ook hun houding controleren. Zorg ervoor dat je kinderen een kinderrugzak meisje bij zich hebben om hun snacks in mee te kunnen nemen.

Het stuur en zadel afstellen

Je kunt het risico op zadelpijn ook minimaliseren door de positie van het stuur en het zadel aan te passen. Zo heb je een correcte zithouding tijdens het fietsen. Je moet de zadelhoogte aanpassen zodat je benen goed kunnen buigen als je trapt. Bovendien moeten je tenen de grond kunnen raken. Als je problemen ondervindt bij het afstellen van het zadel, kun je je fiets naar de plaatselijke fietsenwinkel brengen en de monteur vragen het voor je te doen. Ook moet je het stuur afstellen. Wil je dieper zitten, dan moet je het stuur lager zetten.