Inzake Kunst
Image default
Woning en Tuin

Een Tuinkantoor is de Oplossing voor werken vanuit Huis

Van noodzaak tot vrije keuze, de laatste jaren is werken vanuit je huis een onontkoombaar deel van de maatschappij geworden. Veel mensen geven er de voorkeur aan, maar det deze enorme opkomst van werken op afstand, komen er ook veel mensen achter dat thuiswerken niet altijd de ideale oplossing is. Afleidingen, geen scheiding tussen werk en privé, slechte ergonomie en een gebrek aan ruimte, kunnen er allemaal voor zorgen dat werken vanuit huis een hele klus wordt. Maar waar een wil is is een weg, ofwel een tuinkantoor; de perfecte oplossing voor werken vanuit huis.

Je eigen kantoor in de tuin?

Wat is een tuinkantoor? Een tuinkantoor is een klein gebouwtje dat los staat van het huis zelf. Het is meestal geplaatst in de achtertuin. Het is speciaal ontworpen en ingericht om in te werken. Tuinkantoren zijn niet nieuw en worden al erg lang gebruikt, maar de interesse in deze kleine gebouwtjes is de laatste jaren flink gestegen, samen met het aantal mensen dat vanuit huis werkt. Tuinkantoren bieden een oplossing voor mensen die problemen ervaren met het werken vanuit huis, en bieden een aantal mooie voordelen:

  • Door je kantoor te scheiden van alle afleidingen in je huis, kan je je volledig op het werk concentreren, waardoor je productiviteit toeneemt.
  • Tuinkantoren worden ontworpen met comfortabele werkplaatsen, en ingericht met ergonomische bureaus en stoelen. Dit vermindert het risico op letsel en ongemak bij het werken vanuit huis.
  • Als je vanuit huis werkt, is je werkplek vaak krap en onoverzichtelijk. Een apart kantoor creëert meer ruimte. Waardoor jij de ruimte hebt om plezierig te kunnen werken.
  • Door werk en privé strikt te scheiden door middel van een apart kantoorgebouw, creëer je een gezonde balans tussen je werkdag en privéleven. Het maakt het ook makkelijker om deze te behouden. Wat op zijn beurt stress vermindert.
  • Als huiseigenaar, kan een tuinkantoor ook nog eens de waarde van je huis verhogen.
  • Het kantoor kan ook dienen als een multifunctionele ruimte, die je voor verschillende doelen kan gebruiken.

Als je geïnteresseerd bent in je eigen kantoor in de tuin, zijn er verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen. Zo zijn er verschillende geprefabriceerde units die je kan kopen en laten plaatsen in de tuin, maar je kan ook een constructie op maat laten maken. Een goedkoper alternatief is een schuur of ander bijgebouw ombouwen tot je kantoor. Het is belangrijk dat je een kantoor kiest dat voldoet aan jouw specifieke behoeften tijdens het werken. Denk aan de grootte, het ontwerp, de materialen, en de locatie van je kantoor. Ook factoren zoals isolatie, verwarming, ventilatie, toegankelijkheid en veiligheid zijn van belang. Maar met die dingen in gedachten kan je het perfecte tuinkantoor voor jou vinden.

https://myhomeoffice.nu/nl