Inzake Kunst
Image default
Woning en Tuin

Wat vind je in een kringloop?

Wauw je kan eindelijk je eigen huisje inrichten die je net gekocht hebt. Je wacht al jaren op het moment dat je je eigen huis kan inrichten en je weet al precies hoe. Ben je een echte vintage fan en ben je opzoek naar tweedehands spullen? Dan ben je bij een kringloop aan het juiste adres. Er zijn er een heleboel van in Nederland en je zult je verbazen over wat er te koop staat. Van meubels tot sieraden en van boeken tot servies je kunt het zo gek nog niet bedenken. Een kringloop staat voor tweedehands spullen. Sommige kringloopwinkels knappen oude meubels op en verkopen deze verder, maar over het algemeen zijn het gebruikte spullen die weg gegeven zijn door mensen. 

Meubels

Er zijn genoeg kringloopwinkels die alleen bestaan uit verschillende meubels. Je kan er bijvoorbeeld een bedframe vinden, kasten, tv-meubels, lampen enzovoort. Sommige winkels zijn zo klein dat ze geen meubels kunnen verkopen en die hebben dan meestal kleinere spullen te koop. Je kan in Amsterdam veel verschillende meubel kringlopen vinden onder andere De Lokatie heeft 3 vestigingen eentje op Noord Distelweg 85, Noord Buikslotermeerplein 6, Oost eerste oosterparkstraat 236. Rataplan is de tweede kringloop waar je veel mooie meubels vind. Deze heeft wel 24 vestigingen door heel Nederland. 

Woonaccessoires en meer

Kringloopwinkels hebben vaak geen ruimte voor grote meubels als banken en kledingkasten en verkopen daarom vaak alleen woonaccessoires of boeken en lampen. Een van deze winkels die deze spullen verkoopt is Re-Cycle. Deze winkel is in Amsterdam op de Buikslotermeerplein 225. De spullen worden hier opgeknapt wanneer ze binnenkomen en daarna weer voor een leuke prijs verkocht. Er bestaan ook kringloopwinkels die spullen verzamelen die overgebleven zijn na een verbouwing, zoals tegels of behang. Een van die winkels is Gideon Italiaander, deze winkel kun je vinden in Amsterdam op 5 locaties.