Inzake Kunst
Image default
Bedrijven

4-kleuren persoonlijkheidstest

De 4-kleuren persoonlijkheidstest (The Bridge Personality) geeft met behulp van een eenvoudige en aansprekende kleurentaal inzicht in gedragsvoorkeuren en biedt concrete handvatten voor de ontwikkeling van de persoonlijke effectiviteit. Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich. De combinatie van de 4 kleuren beschrijft de unieke persoonlijkheid van medewerkers of kandidaten.

4-kleurentaal zonder oordeel

De 4 kleuren geven een op prettige manier inzicht in de eigen reacties en gedrag en helpen te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien. Bovendien zijn ze makkelijk te onthouden en zorgen ze er bij conflicten voor dat het gesprek niet te persoonlijk of onprettig wordt. Een kleur bevat ook geen oordeel. ‘Ik bespeur veel Rood op een slechte dag’ klinkt heel wat leuker dan: ‘wat doe je drammerig en dominant vandaag’.

Iedereen gebruikt in meer of mindere mate alle 4 de kleuren, maar hoeveel van een bepaalde kleur we gebruiken verschilt: we hebben allemaal onze eigen unieke kleurenmix. Afhankelijk van de situatie kan die volgorde veranderen. Ook gebruikt iedereen de kleuren met een andere intensiteit. Twee mensen kunnen precies dezelfde kleurenvolgorde hebben. Maar als de één bijvoorbeeld een 63% voorkeur voor Blauw heeft, en de ander ‘slechts’ een 51% voorkeur, zullen ze toch ander gedrag laten zien.

 

 

 

Hoe werkt het?

De 4 kleuren van The Bridge Personality worden gemeten via een uitgebreide online vragenlijst. Deze bestaat uit 240 vragen die de deelnemer in eigen tijd en tempo invult. Deze slimme test zorgt ervoor dat de kandidaat altijd vragen krijgt die voor hem/haar het meest relevant zijn.

Een ‘slimme test’ dus geen sociaal wenselijke voorkeurskleur

Omdat kandidaten 4-kleurentesten vaak proberen te ‘sturen’ of sociaal wenselijk proberen in te vullen, maakt The Bridge Personality maakt gebruik van algoritmes die de vragen in de test aanpassen. Hierdoor is deze test niet te sturen en krijgt de kandidaat een zeer betrouwbaar beeld van de voorkeurskleur.

Het 4-kleurenrapport

Het invullen van deze 4-kleuren persoonlijkheidstest resulteert in een een uniek persoonlijk 4-kleurenrapport Het rapport geeft met behulp van het makkelijke en toegankelijke 4-kleurenmodel (blauw, groen, rood en geel) inzicht in gedragsvoorkeuren en biedt concrete tools voor de ontwikkeling van werkprestaties op individueel, team- en organisatieniveau.

Het 4-kleurenrapport kijkt niet alleen naar de 4 kleurenvoorkeuren maar geeft ook een mooi kleurenwiel met daarin de 72 verschillende wielposities.

Ook geschikt voor teams: het teamrapport

The Bridge Personality is ook te gebruiken voor teams, hiervoor is een teamrapport beschikbaar. In dit teamrapport worden de kleurenvoorkeuren van de teamleden ingedeeld in de 72 verschillende wielposities van het kleurenwiel.

Bestellen

 • Je kunt bij TestGroup een 4-kleuren persoonlijkheidstest (The Bridge Personality) voor je kandidaat of medewerker bestellen;
 • Geen verplichte training nodig;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Wij zetten The Bridge Personality dezelfde dag nog voor je kandidaat klaar;
 • Je kandidaat vult de test in;
 • Indien gewenst kun je na afloop even met een TestGroup-consultant telefonisch door de rapporten gaan;
 • Grote afname? Neem dan een eigen account op het Bridge Assessment platform.

Kenmerken

 • Fraai en uitgebreid persoonlijkheidsrapport;
 • Perfect voor teams: er is ook een teamrapport beschikbaar;
 • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans;
 • Te gebruiken als maatwerkrapport: selecteer zelf de gewenste competenties;
 • Persoonlijke suggesties voor ontwikkeling;
 • Inzicht in de managementstijl en samenwerkingsstijl;
 • Ontwikkelen van interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden;
 • Versterk de samenwerking met collega’s.
https://www.testgroup.nl/4-kleuren-persoonlijkheidstest/